Sterling Hades

Svenska

Written by FirethornDragon

Kapten, Upptäckare Sterling Winwood Hades


Uppväxt

Enda sen Sterling Hades var ett barn har han velat resa runt om i Aurin. Han gillade att titta på skeppen som seglade in och ut från hamnen där han växte upp i Kheru - EN. De fick alltid besök av handelsmän och sjöfarare. Så han bestämde sig för att han ville bli en av dem. Hans familj arbetade som enkla hantverkare så Sterling bestämde sig för att han ville studera hantverk mer. Han var tillräckligt skicklig för att komma in på Mer Kuldir - The school of the dwarves.     Han spenderade den mesta delen av sin ungdom där nere och studerade olika typer av smideri och hantverk. När han var klar med sin utbildning bestämde han sig för att resa ut i Aurin och uppfylla hans dröm om att se världen. Han satte ihop en besättning och stötte på pirater från Dead Man's Port. Det sägs att han träffade Ulrika Denholm och att de levde under samma tid. Han anslöt sig till piraterna och blev medlem i Havets Gåtor. Men det som drev honom var mer känslan av äventyr och upptäcksfärd.    

Skeppet Eveshara

Efter hans utbildning byggde han sitt egna skepp. Han byggde sitt skepp utifrån de modeller av skepp han kom ihåg från sin barndom och hemstad Kheru. Han satte ihop skeppet med Eraijo lim och lackade det i dess olja för att skydda skeppets färg. När han var klar med skeppet gav han sig ut med besättningen han hade lyckats få ihop.     Eveshara reste runt överallt i Aurin och blev snart känt som ett pirat skepp. Sterling Hades älskade att resa runt på sina upptäcksfäder och besökte städer som Der Moldir, Grosava och Gigarzia där han spenderade stor tid i deras svarta marknad Bronzeford Biblioteket och bodde i The Eildroh Inn.     Han tvingades också behöva fly från Rådet ett par gånger under hans liv. Han återvände dock alltid till Ham Faldur eftersom staden var en sådan stor del av hans ungdom när han studerade vid Mer Kuldir. Han besökte också sin hemstad flera gånger, men det var oftast för att slippa lagen.    

Upptäckter

Några av Sterling Hades upptäcker genom hans livstid var Eveshara krabban som existerar nere i Hornrogh Reven. En krabba han gillade att undersöka och studera under hans tid där nere. Han fick reda på att Folket av Izea trodde att krabban var utdöd och som tecken på deras tacksamhet över att de hade fel, fick Sterling Hades döpa krabban. Han döpte krabban efter sitt skepp Eveshara.     Han sägs även ha upptäckt andra saker under sin livstid som bortglömda växter och varelser. Men också ett föremål eller två. Sterling Hades dokumenterade alla sina resor och skrev ned allting han såg eller upptäckte. Allting förvarades senare i The Torasu Archive efter hans död. Ingen vet riktigt när han dog eller vart han bosatte sig de sista åren av hans liv. Men de vet att hans skepp aldrig sjunk till botten av någon av haven runt om i Aurin. Eftersom hans skepp fortfarande seglar över Aurins hav under en annan kapten.
Children
Gender
Man
Eyes
Blåa
Hair
Blont nästan vitt
Height
1,83


Cover image: Solnedgång by Charlotte.S
Character Portrait image: Sterling Hades by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!