Grosava Settlement in Aurin | World Anvil

Grosava

Svenska

Written by FirethornDragon

Historia och Profetian om eld alven

Izea är ett land som består av fyra övar som ligger ute i The Evgen Sea även känd som Mellan Havet. Dessa fyra öar speglas i deras flagga med fyra pilar och pilen i mitten symboliserar när de blev självständiga igen efter över 400 år av försök att bli självständiga igen. Allt började när länderna Rahegos, Otherion och Vogall började kriga mot varandra. De ville ta över mer land från de andra länderna och hamande i bråk om Izea öarna. Izea öarna visste de tre länderna skulle bli ett smart och strategiskt militärisk övertag. Den som hade Izea öarna skulle styra över havet The Evgen Sea. Och efter över tre år av krig vann landet Rahegos positionen.     Detta ledde till att folket av Izea gjorde uppror. De ville inte tillhöra något annat land. De var trots allt ett fredligt folk som levde av The Evgen Sea eller Mellan Havet som det också kallas. De försörjde sig på att exportera fisk och andra skaldjur som lever i havet. De är skickliga fiskare och har några av de bästa fiske ställena i hela Aurin. Det finns vissa fiskar som endast trivs i reven i närheten av Izea öarna.     Detta lede till att det fredliga folket som levde som enkla fiskare och sjöfarare fick lära sig att slåss. Folket från Izea har alltid varit skickliga vatten magiker. Och sägs ha varit några av de första vatten magikerna i Aurin inom Alvernas kultur - Creheth - (De grön markerade delarna på kartan.). De försökte sig på anfall och bakhåll och vissa gånger vann de enkla strider men aldrig kriget om att bli självständiga igen. En dag fick de besök av en siare som gav folket av Izea hopp. Men det gick också emot en del av deras kultur och tro eftersom profetian handlar om en eld crehe (alv), och i Alvernas kultur - Creheth - (De grön markerade delarna på kartan.) är eld magi en sjukdom som de kallar Eld Sjukan. Men det gav folket hopp och de valde att tro på Profetian om eld alven.     Vad de inte hade väntat sig var att det skulle ta över 400 år innan den skulle slå in. När den gjorde det 435 E.M. Döpte de deras huvudstad i deras nya självständiga land efter eld alven Grosava Oathwatcher. En ung alv som levde i Izea men blev föräldralös på grund av profetian och uppfostrades av melends (magiker) från det magiska Rådet. (The Magic Council). Men när hon väl dök upp och uppfyllde profetian ändrades inte bara namnet på deras huvudstad till Grosava. De la till en extra pil i deras flagga - det är pilen i mitten - och den symboliserar när de blev självständiga igen.    

Flora och Fauna

Izea öarna är rik på fisk och skaldjur som lever i Mellan Havet, The Evgen Sea. Förutom fisk och reven som existerar runt deras öar, är de rika på sjögräs som de använder i deras matlagning och för exportering. Det massvis av små snäckor som växer längs deras kuster och stenar vid havet.     Izea har också massvis av Flod Blad. Det är blad som används av helare i deras trolldrycker och när de har ont om iglar för att fånga upp vätska. Flod Blad trivs i vatten och sandig eller lerig botten som existerar längs Izea öarnas kuster. Bladen är enkla att ha på sig och skyndar på helar processen om man skärt sig.     Runt Grosava ön växer det massvis av Flod Blad. I Grosavas grottor växer Melgra en växt som alver använder som lampa istället för ljus, eld, facklor och lyktor. Runt Grosava ön finns en hel del fåglar som gillar att bygga bo runt öns klippor och ute på de andra Izea öarna.    

Export och import

Grosova exporterar Flod Blad, fisk, sjögräs, skaldjur, snäckor, trolldrycker, salvor och oljor som man kan använda som lack eller i matlagning. De importerar kryddor, kött som inte är fisk, tyger och frukt. Grosava exporterar också delar till skepp som de bygger och de exporterar fiskebåtar. De exporterar också fiskespön, fiskedrag och burar för olika slags fiske.    

Turism

Grosava ön får många turister. De flesta som besöker dem är deras eget folk från de andra öarna, handelsskepp som kommer för att förhandla om olika varor. Helare från Wenekadi och Chegva kommer förbi för att köpa till sig Flod Blad och andra saker från ön som de behöver för deras trolldrycker och salvor.     Grosava får också besök av eld alver som oftast bestämmer sig för att bosätta sig nere i huvudstaden, eftersom de inte ser Eld Sjukan som en sjukdom eller förbannelse. I Grosava bär de flesta inte alvernas traditionella färger grönt och brunt. De bär vitt och teal istället för att visa att de inte ser eld magi som en förbannelse eller något som man borde bli behandlad annorlunda för. De får även besök av historiker, kockar från olika värdshus runt om i Aurin som vill lära sig deras olika fisk recept.     Och om du har tur så visar dem dig hur de gör deras olika berömda fisk och skaldjur recept. Det finns också vissa fiskar som bara går att fiska och hitta bland Izea öarna och runt Grosava. Och det är inte många förutom folket från Izea som vet hur man tillagar dem eller hur de ska ätas. Dessa fiskar används i många av deras festivaler, traditioner och ceremonier. Vissa av dessa festivaler drar till sig många turister från öarna runt om huvudstaden och andra länder som kommer för att se vem som vinner bästa fisk recept och skaldjurs recept i deras olika matlagningstävlingar.
Izea's crest by Charlotte.S
Founding Date
435 E.M.
Type
Capital
Population
5267
Related Ethnicities
Location under
Related Tradition (Primary)
Related Materials


Cover image: Izea by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!