Folket av Izea Ethnicity in Aurin | World Anvil

Folket av Izea

Svenska

Written by FirethornDragon

Izea öarna

Folket av Izea lever ute bland Izea öarna som ligger ute i The Evgen Sea. Dessa öar är rika på olika slags råvaror och material som existerar i deras del av The Evgen Sea även känd som Mitten Havet. Öarna har många korallrev. Detta gör att många olika fiskar och skaldjur dras dit. Men också för att folket av Izea låter fiskarna och skaldjuren leva i fred i deras natur. De fiskar bara det de behöver och tar det de behöver från havet när de behöver det.      

Historia

Folket av Izea är ett folk med en rik historia. De var ett självständigt land som senare blev erövrat av Rahegos när Rahegos hade krig med Vogall och Otherion. De erövrade Izea öarna på grund av öarnas strategiska läge ute i Mitten Havet. Detta lede till att folket av Izea försökte göra uppror efter uppror under åren. Men de misslyckades varje gång de försökte göra sig självständiga igen.     Tills en dag då de fick besök av en siare. Denna siare gav dem Profetian om eld alven, som skulle hjälpa landet att bli självständigt igen. Många var skeptiska först men efter att de misslyckades igen bestämde de sig för att tro på siaren. Detta lede till att folket av Izea aldrig behandlade en eld alv annorlunda från andra alver i deras kultur. De såg aldrig Eld Sjukan som en sjukdom eller som något farligt, som resten av deras släkte gör.     När profetian spreds till Rahegos försökte de döda alla nyfödda eld alver. Detta lede till att Grosava Oathwatcher som föddes i Izea växte upp nere i Croydon. Hon studerade nere vid Felvale_EN och blev en Väktare. Hon blev eld alven som gjorde Izea självständigt igen efter över 400 år. De döpte huvudstaden till Grosava efter henne när de blev självständiga igen. Enda sen dess har folket av Izea försökt att vara en plats som är annorlunda från alla andra alv länder.      

Religion

Folket av Izea tror på de gamla gudarna som resten av Aurin gör. Men de tror också på Livets Träd. För dem är gudinnan Genesis något heligt eftersom de tror på att hon är källan till deras magi och natur. Men de tror också mycket på deras egna havsgudar och gudinnor. De är ett fiske folk och lever ute bland öar. För dem är havet något heligt precis som allting som lever under vatten ytan. De tar vara på deras naturliga källor av mat och råvaror. De gillar inte att slösa på något och använder bara det de behöver. I deras tro är det viktigt att inte behandla eld alver annorlunda. De är ett för det mesta ett fredligt folk som går ifrån de vanliga traditionerna och tron från deras kultur Alvernas kultur - Creheth - (De grön markerade delarna på kartan.).      

Kultur

Folket av Izea går emot många av deras släktes traditioner i Alvernas kultur - Creheth - (De grön markerade delarna på kartan.). De bär oftast inte grönt eller brunt som är alvernas traditionella färger. De bär oftast vitt och blågrönt. Ibland har de även på sig rött. Men deras traditionella färger är vitt och teal. Precis som deras flagga.     De ser inte heller eld magi som en sjukdom eller förbannelse som resten av deras släkte gör. För dem är Eld Sjukan något de firar. Varje nyfödd eld alv firas extra runt Izea öarna. De får också delta i alla deras festivaler, traditioner och besöka öarnas heliga platser. Folket av Izea har heller inget emot samkönade par som gifter sig eller bildar familj. Som de vet att de lite mer traditionella alv länderna har som Ilrny - EN.     I deras kultur är det viktigt att alla behandlas lika och har samma förutsättningar. De är ett väldigt välkomnande folk och lever enkla liv. De gillar att träffa nya personer och välkomnar alla från olika kulturer och folkslag. För dem är det viktigt att du respekterar deras kultur och inte behandlar deras eld alver annorlunda. Det gör att många eld alver från andra alv länder bosätter sig ute i Izea öarna, på grund av deras varma välkomnande.     I deras kultur är det också viktigt att man behandlar naturen med respekt. Särskilt deras hav och deras Eraijo snigel som de använder i deras traditionella matlagningar, gör olja och Eraijo lim utav. Snigeln är en stor del av deras kultur.
Izea's crest by Charlotte.S


Cover image: Izea by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!