Befolkningen av Kheru

Svenska

Written by FirethornDragon

Kheru

Kheru är huvudstaden i Neros och är ett land som består av endast fyra öar. Kheru är den största av dem och ligger i mitten av öarna. Befolkningen är enkla människor som är kända för sina smycken, kläder, exotiska matlagning, kryddor och deras berömda vin. Gatiro vin. Det är gjort på deras Gatiro bär. Och de är de enda som vet hur man gör vin utav bäret och vet att bäret är drickbart. Fram tills några månader sedan då några helare från Wenekadi besökte dem. Men de har lovat befolkningen att aldrig någonsin göra vin utav bäret!     Befolkningen av Neros är vanliga människor. Det födds knappt några melends (magiker) där. Och enda gången de får besök är när någon jahix (orc), crehe (alv) eller ekes (dvärg) besöker dem för att köpa deras vin. Ibland får de även besök för deras olika örter, smycken och juveler, men mest för deras vin. De får mest besök av ekes som vill köpa deras berömda vin. Vilket säger en del, för ekes avskyr att resa på långa resor från deras städer. Men gör det oftast bara för Gatiro vin och för sporten wenggium. (Wenggiums Historia). Kheru är en plats som många handelsmän, resenärer och köpmän besöker i stort sätt dagligen. Det kommer alltid in skepp som vill förhandla med befolkningen om allt möjligt.     Men mest kommer de för Kherus berömda vin. Det finns även brottslingar som flyr undan lagen eller Väktare, som gömmer sig nere i Kheru, eftersom ingen kan gripa någon i Kheru för ett brott de inte gjort i huvudstaden. En lag de skapade för att kunna behålla lugnet i huvudstaden och för deras affärer. Men befolkningen av Kheru har inget emot att många söker fristad i deras huvudstad. För dem är det bara bra för deras ekonomi.    

Gatiro vin

Gatiro vinet är gjort på Gatiro bär. Bäret är något som växer året om runt ön. Det växer bäst i solen och älskar värmen. De har lärt sig att den inte gillar regn särskilt mycket. De sätter upp skydd för buskarna under regn säsongen. De är också de enda som vet att du måste mosa bären innan du kokar dem, och du måste koka bären innan du använder dem i drycker. I salvor måste du pressa ut dess saft. Och i matlagning har de låtit bären torka ut för att senare mortla sönder dem till pulver. Och senare pressa ut saften från bären över pulvret för att behålla dess söta och friska smak. Men hur de gör sitt vin berättar de inte för någon. Det är en process som bara få vet om även nere i Kheru.    

Vinets historia

Vinet har de gjort i flera århundraden. De lärde sig att göra det när deras regn säsong inte kommit på flera månader. Och de började oroa sig för vatten. Några insåg att efter att de kokat upp bäret som de mosat för att göra mos av till deras barn att man kan dricka av vattnet, istället för att hälla ut det. Några kvinnor från Kheru testade sig fram tills de fick fram det till det vin vi känner till idag. De kunde tappa upp flera flaskor med vin. Som mest kunde de få upp till åtta flaskor och det var enkelt att förvara och lägga undan. Det håller väldigt länge och kvinnorna började dela med sig av vinet till resten av befolkningen. Och när kungen av Neros fick smaka på det ville han endast dricka det vinet. Inget annat vin dög längre.     Kungen lät kvinnorna som skapade vinet arbeta personligen för honom i hans slott. Han ville ha enkel tillgång till vinet. Och när kungar och drottningar från grannländerna hälsade på bjöd han dem på Gatiro vin. De älskade vinet så mycket att kungen insåg att han kan tjäna bra pengar på det. Så han började sälja det. Han kände sig generös och gav en del av pengarna han fick in till kvinnorna som skapade vinet. Och efter hans död behöll hans son kvinnorna som skapade vinet vid slottet och deras familj fick arbeta vid slottet efter dem.     Flera århundranden senare arbetar ättlingar från kvinnorna som skapade Gatiro vinet kvar vid slottet i Kheru. Men nu får de även sälja det till handelsmän. Lokalbefolkningen dricker det nästan varje kväll och besökare lämnar oftast ön med några tunnor vin. Det har blivit deras största inkomstkälla. Landet har också blivit mest känd för deras vin. Många kallar landet för Kheru på grund av att vinet är gjort i huvudstaden Kheru, istället för Neros. Och många reser långa sträckor endast för att få smaka på vinet.   Kheru är även känd bland utomstående som Vinets Huvudstad.  

Exportering

De exporterar vinet genom att sälja det till alla som besöker Kheru. Befolkningen säljer det till handelsmän, köpmän, resenärer och besökare. Deras största köpare är ekes (dvärgar) som älskar vinet. De får även konstant besök av pirater som köper flera tunnor vin innan de reser till Dead Man's Port som är huvudstaden i Rubros. Ett land som ligger ungefär två-tre veckor bort med skepp.     Befolkningen har också börjat exportera bären till helare som arbetar uppe vid Wenekadi, som besökte dem för att studera bärens helande krafter. Det är många kungariken som skickar ner handelsmän för att köpa vinet och många försöker få tag på det. Även värdshus runt om i Aurin köper vinet och klubbar. Men det är inte många handelsmän som vill sälja till klubbarna och värdshusen billigt. Därför är vinet på värdshusen och klubbarna utanför Kheru dyrare än vad det är i Kheru. Vinet tillverkas endast nere i Kheru och de fraktar det inte själva. Du måste köpa det där nere först för att senare kunna sälja det vidare.
Diverged ethnicities
Related Locations
Kheru - EN
Settlement | Aug 20, 2022
Pivrane - lever inom de gul och orange markerade områderna.
Ethnicity | Jan 1, 2022

Pivrane

Gatiro bär
Technology / Science | Oct 29, 2022
Wenekadi
Building / Landmark | Nov 8, 2022
Ulrika Denholm
Character | Mar 8, 2023
Lucill Sage
Character | Nov 1, 2022
Sterling Hades
Character | Jul 17, 2022
The Evgen Sea
Geographic Location | Aug 20, 2022


Cover image: Kheru by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!