Bronzeford Biblioteket

Svenska

Written by FirethornDragon

"Tro mig, ingenting här är som det verkar. Men det är det som gör det kul."

Syfte / Funktion

Bronzeford Biblioteket grundades först för att de tyckte att huvudstaden Gigarzia behövde ett bibliotek. En plats för böcker, lärande och läsande. Tills en gäng tjuvar, pirater, smugglare och lögnare gjorde om biblioteket till deras svarta marknad under upproret i Gigarzia. Nu för tiden ser det bara ut som ett bibliotek på utsidan, på insidan ser det ut som en marknad med breda trappor som leder en upp till nästa våning.

Entries

Det finns två vägar in i Bronzeford Biblioteket som alla känner till. Entrédörren och bakdörren. Sen finns det dolda gångar som bara få känner till. Och vissa använder ibland fönster som ingångar och utgångar. Men det är bara när de gömmer sig från andra eller när de flyr från någon.

Sensory & Appearance

Inne i Bronzeford Biblioteket hör du alltid röster. Du hör alltid något form av ljud eftersom det alltid finns någon inne i byggnaden, särskilt eftersom det finns flera värdshus där inne. Ibland luktar det mat från olika matstånd och värdshus, ibland luktar det rök från alla brasor och ifall någon grillar och på något sätt har hundar sprungit in. Hundar och katter tar sig in nästan överallt i byggnaden för att inte nämna råttor och fåglar.       De säljer också djur inne i byggnaden och tillåter hästar på botten våningen. Så se upp med vart du sätter fötterna. Allting du ser är saker av vad som brukade vara ett bibliotek. Som den vitgråa stenen, de breda trapporna med svarta räcken, de höga taket och de många fönstren som ska släppa in naturligt ljus. Byggnaden är fem våningar och tar upp väldigt stor plats. Trapporna finns kvar och vissa av hyllorna, men ingen av böckerna från biblioteket finns kvar i någon av dessa hyllor. De flesta av dem har antingen bränts upp, använts under bord eller getts bort till vem som än vill ha dem. Oftast Bokväktare eller historiker som hälsar på biblioteket.       Du ser tyg och mattor hänga här och var som människorna där inne säljer. Golvet är av sten precis som resten av byggnaden. Utanför hör du ibland barn som springer förbi eller vakter som ropar ut saker. Det blir en aning varmt inne i Bronzeford Bibliotek under sommaren och kallt under vintern. Så under sommaren är alla fönster öppna och under vintern har de olika brasor som är tända runt om inne i byggnaden. Under vintern luktar byggnaden ofta av rök men de använder sig av fönstren och olika ventilsystem för att få bort det mesta av röken.       Många uppfattar platsen som en bekväm fälla. Den ser inte ut som en svarta marknad från utsidan med dess vackra stenpelare, trappor, trädörrar i svarta handtag och Giazia s flagga hängande från toppen. Men de som går runt in vet att det är det den är, en bekväm fälla.         Man ska alltid vara på sin vakt medan man går runt i Bronzeford Biblioteket. Man vet aldrig när man råkar förolämpa någon. Och det finns även värdshus inne i byggnaden som bland annat The Eildroh Inn . Och det finns flyktvägar överallt men bara om du vet vart de finns. Annars får du använda entrédörren eller bakdörren. Lycka till med att fly från femtevången om du behöver ta dig hela vägen ner igen.

Historia

Bronzeford Biblioteket var från början till för att vara ett bibliotek. Men efter knappt 6 månader blev det förvandlat till det alla i Aurin känner till i dag som svarta marknaden. Efter att Bronzeford Biblioteket grundades hände ett uppror i Gigarzia huvudstaden av Giazia. Och det ledde till att många behövde ett gömställe och en plats där de kunde sälja saker i hemlighet. Vilket ledde till att de behövde många smugglare, tjuvar och pirater runt om i staden för att kunna hjälpa dem med det. Och de fick den briljanta idéen att ingen skulle misstänka att Bronzeford Biblioteket är en plats där man säljer smuggel varor.       Och varje plan som brukade vara till för böcker och olika sektioner med information är nu förvandlat till en slags marknad och olika butiker och ställen man kan sitta och äta vid, som The Eildroh Inn. Många smugglare, tjuvar, handelsmän och pirater säljer, köper och stjäl säker dagligen vid marknaden. Det finns till och med handelsföretag som Svarta Månen som styrs av Auron Cane.       De har kvar trapporna, bibliotekets hyllor på vissa platser och gjort om olika rum till deras butiker. När man går in i Bronzeford Biblioteket kan man se spår av vad det en gång var. Men det krävs att du faktiskt tittar efter dem. Det är svårt att få bort svarta marknaden eftersom nästan hela staden använder sig av den, för att inte nämna resten av Aurin. Därför har landet Giazia behållit det som det är. Eftersom det finns för mycket smuggel varor, för många pirater och alldeles för många tjuvar för att bry sig om att stänga ned den. Och det har blivit en del av landets ekonomi så de tjänar mer på att ha kvar svarta marknaden än att stänga ned den.

Tourism

Många personer besöker Bronzeford Biblioteket dagligen. Vissa för jobb, andra för att försöka få tag på något och andra för att försöka hitta smugglaren, tjuven eller piraten som snott från dem. I vilket fall som helst. Är det många olika personer från Aurins alla hörn som passerar dess trappor, butiker och golv i jakt på det de letar efter dagligen eller den de letar efter. Ingenting i Bronzeford Biblioteket är vad man förväntar sig att det ska vara. Och du kan i stort sätt hitta vad som helst vid Bronzeford Biblioteket.       Det är det som gör att så många besöker biblioteket. Om du letar efter information hittar du det oftast inne vid The Eildroh Inn. Om du ska sälja eller köpa något finns det flera skickliga handelsmän och tjuvar som kan hjälpa dig, om du betalar dem bra förstås. Alla i Gigarzia vet trots allt hur mycket information kan vara värd och de ger inte bort något sådant värdefullt gratis.

Founding Date
243 E.M.
Alternativa namn
Svarta Marknaden
Type
Library
Parent Location
Connected Rooms

Fakta
  • Bronzford Biblioteket är den största Svarta Marknaden i hela Aurin
   
  • Om du behöver få tag på information hittar du det alltid i Bronzford Biblioteket - men det är inte gratis.
   
  • Ulrika Denholm Aurins mest kända pirat växte upp i Bronzford Biblioteket
   
  • Tjuvar här har en outtalad lag när det kommer till att stjäla från någon - först i kvarn
   
  • Det var från början ett bibliotek tills upproret i Gigarzia år 243 E.M. Rebellerna gjorde om biblioteket till deras bas. Efter upproret behöll de biblioteket som Svarta Marknaden istället för ett bibliotek
   
  • Ingen hemlighet i Bronzford Biblioteket förblir en hemlighet särskilt länge
Gigarzia
Settlement | Jul 15, 2022
The Peria Workshop
Building / Landmark | Nov 30, 2022
Svarta Månen
Organization | Jul 24, 2022
The Eildroh Inn
Building / Landmark | Dec 1, 2022
Auron Cane
Character | Nov 13, 2022
Ulrika Denholm
Character | Mar 8, 2023
Flameport
Settlement | Jul 29, 2021


Cover image: by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!