Taarit
Toinen ihmiskunnan luoneista mahtavista muinaiskansoista, Taarit, ovat tiettävästi eläneet Aventionissa aikojen alusta asti. Ne kansoittivat etenkin pohjoista pallonpuoliskoa ja hyödynsivät Aventionin sydämestä tihkuvaa serraa ravintonaan ja voimiensa lähteenä. Serran hallinnasta ne kamppailivat Pyrathien kanssa; nämä kaksi muinaiskansaa olivat ilmeisen tasaveroiset, ja Aventionin varhainen historia muodostuu Taarien ja Pyrathien välisistä konflikteista. Joitakin sotia käytiin myös muita mahtavia olentoja, kuten merten syvyyksien Neptarechia tai Aventionin ulkopuolelta tulleita vieraita voimia vastaan. Taarit olivat hyvin voimakkaita ja monilukuisia, ja nämä vallananastajat ne onnistuivat päihittämään. Mutta kun Mitreide, jumalallinen mahti kaukaa tähtien takaa saapui valloittamaan Aventionia, joutuivat niin Taarit kuin Pyrathitkin taipumaan. Raskaiden tappioiden jälkeen Taarit alistuivat Mitreiden tahtoon tai piiloutuivat syvälle Ihmesaloon, suunnattomaan maanalaiseen valtakuntaan, joka tiettävästi oli näiden vuosituhansien aikana luoma.
Taarit kykenivät loitsuvoimillaan muovaamaan maata ja kasvillisuutta sekä hallitsemaan eläinkuntaa, ja yhdessä Pyrathien kanssa ne alkoivat rakentaa Aventionista Mitreiden valtakuntaa. Mitreide pakotti muinaiskansat rauhanomaiseen yhteiseloon, ja tänä aikana nämä alkoivat hiljakseen siirtyä myös toistensa elinalueille, Taareja etelään ja Pyratheja pohjoiseen. Ihmesalo kuitenkin pysyi tiukasti Taarien omana maailmana - edes Mitreide ei tiettävästi sinne astunut. Vastaavasti Taarit välttivät Pyratheille kuuluneita Korodonin sydänmaita ja etenkin mantereen itäosan Maailmanahjoa. Titaanien kanssa ne sen sijaan olivat aina tulleet hyvin toimeen, ja joidenkin titaanien sallittiin jopa asua Ihmesalossa. Taarit joutuivat keräämään serraa Mitreiden tarpeisiin, mutta tästä verosta huolimatta ne itse nousivat ennenäkemättömään kukoistukseen, kiitos rauhan ja yhteistyön. Näinä vuosituhansina kasvien ja eläinten ruhtinaat myös loivat ihmeellisiä uusia lajeja ja laajensivat Ihmesaloa kattamaan liki koko maailman. Ennen pitkää Taarit saivat luoda palvelijoikseen tietoista elämää, ja Mitreiden voimien avulla ne synnyttivät ensin marmori-ihmiset, sitten puu-, ja lopulta vielä lasi-ihmiset. Samaan aikaan Pyrathit loivat savi-ihmiset omiksi alamaisikseen. Näistä edelläkävijöistä kehittyivät sittemmin nykyiset ihmisrodut.
Taarit ovat ulkomuodoltaan paljon lähempänä ihmistä kuin metalliset kilpailijansa, mutta ihmismäiseksi niitä ei silti kuvailisi. Pienimmätkin olivat 20-30 jalan korkuisia, suurimmat jopa 40-50 jalan mittaisia jättiläisiä. Taarilla on kolmiomainen yläruumis, kaksi pitkää yläraajaa ja kaksi jalkaa, ja sen kehon aineksessa on piirteitä niin kasvista, eläimestä kuin sienestäkin. Luja kelta-punertava ja ruskea kudos mutkittelee raajoissa ja vartalossa paksuina kimppuina, joiden välissä risteilee hehkuvaa ohuempaa rihmastoa. Kasvonpiirteitä ei juurikaan ole, lukuun ottamatta hohtavia silmiä ja pään yläosan kruunumaisia rakenteita joiden muoto vaihtelee yksilöittäin. Taarin rintakehän syvyyksistä loistaa serran hehku kirkkaana luoden olennon ympärille kultaisen auran. Massiivisesta koosta huolimatta nämä luojaolennot kulkevat sulavaliikkeisesti ja pystyvät hämmästyttävällä tavalla astelemaan tiheässäkin metsässä tuhoamatta puustoa. Ihmesalossa Taari pystyy muuttumaan osittain energiaksi ja pienentämään fyysisen hahmonsa kokoa, mikä mahdollistaa liikkumisen luolaverkoston ahtaimmissakin paikoissa.
Elollisen aineen herroina Taareilla on valta niin kasvi- kuin eläinkuntaankin. Ne jakoivat tietämystään luomilleen ihmisille opettaen nämä viljelemään maata ja pitämään karjaeläimiä. Ihmiset oppivat luojiltaan myös rakentamiseen, sanitaatioon, merenkulkuun ja lääkintään liittyviä taitoja. Kehonsa serraa hyödyntämällä Taari kykenee myös maagisesti parantamaan haavoja ja tauteja tai jopa palauttamaan menetetyn raajan tai silmän - tätä mahtia luojat kuitenkin käyttivät aikalaiskertomusten mukaan varsin kitsaasti; pragmaattiset Taarit säästivät parannusvoimiaan vain niihin ihmisiin, jotka nähtiin erityisen hyödyllisiksi yhteisölle.
Kokonsa ja fyysisen voimansa puolesta Taarit vetivät vertoja lähes mille tahansa viholliselle. Pyrathit olivat niitä suurempia ja vahvempia, mutta Taarit tasapainottivat tätä kyvyllään laukaista ja hallita tuhovoimaisia energiavirtoja, jotka pystyivät repimään Pyrathinkin kappaleiksi. Molemmat luojakansat oppivat lisäksi hyödyntämään Mitreiden luomaa Mosaiikkia ja loitsimaan elementtimagiaa. Tämän taidon ne opettivat myös ihmisalaisilleen.
Yksi Taarien myöhäisimpiä luomuksia olivat asperatit, tietoiset ja ajattelevat kasviolennot. Kerrotaan, että jotkut luojista pettyivät ennen pitkää ihmisiin ja halusivat nostaa kasvikunnan näiden yläpuolelle. Myös muita ajattelevia kasveja luotiin, osa maanpinnan suurimpien metsien kätköissä, osa Ihmesalon syvyyksissä. Kun Pyrathit loivat oman metallisen rakshantikansansa, syttyi uusi suuri konflikti luojaolentojen välille. Tämä oli kuitenkin vasta alkusoittoa niille kauheuksille ja hirvittäville tappioille, joita Taaritkin kokivat Hävityksen aikana Venaxus-maailman hyökätessä Aventioniin. Valtaosan maailman Taareista uskotaan tuhoutuneen maailmojen sodan vuosikymmenten aikana. Niillä oli kuitenkin turvanaan Ihmesalo, johon osa niistä pelastautui. Pyratheilla ei tällaista suojapaikkaa ollut, ja metalliluojat kärsivätkin suurempia tappioita Hävityksen aikana.
Taarien tarkoitusperiltään tuntemattomia rakennelmia Mitragonin Villimannuilla
Uhrauksen jälkeisten vuosien aikana Taareja nähtiin silloin tällöin Mitragonissa ja Tyrenessin saarilla, mutta ne kävivät jatkuvasti harvinaisemmaksi. Arvellaan, että ennen pitkää kaikki selviytyneet Taarit vetäytyivät maan pinnalta omaan valtakuntaansa Ihmesaloon, osa mahdollisesti kaukaiselle Taaroksen mantereelle idässä. Joitakin huhuja toki aika ajoin edelleen kuullaan, mutta luotettavia näköhavaintoja luojista ei ole saatu pitkään aikaan. Pyratheja sen sijaan tiedetään vielä olevan Korodonin ihmisiltä kielletyillä mailla. Taarien osuudesta historiassa ei kuitenkaan ole mitään epäilyksiä; niiden jälkiä on nähtävillä yllin kyllin etenkin Mitragonin mantereella: suunnattoman suuria kivisiä monumentteja, massiivisia temppeleitä, tuhansien mailien pituisia valtateitä ja ihmisille rakennettuja akvedukteja, jotka ovat kestäneet ajan kulutusta. Taarien luomat työkalut, aseet, koriste-esineet ja muut artifaktit ovat mittaamattoman arvokkaita jäännöksiä ja edelleen käyttökelpoisia.
Taarien luomat ihmiset useimmiten näkevät nämä muinaiset edelläkävijät hyvyyden voimana, ja joissakin maailmankolkissa niitä edelleen palvotaan jumalina. Myös Mitreiden seuraajat pääsääntöisesti suhtautuvat Taareihin pyhinä olentoina ja vannovat näiden nimeen tai jopa osoittavat näille rukouksia. Muissakin maailmanuskonnoissa näillä on tärkeä asemansa. Pyrathien luomien savi-ihmisten jälkeläiset, pyriantit, sen sijaan ymmärrettävästi näkevät Taarit vieraina ja pelottavina - vaikkakaan heidän omat luojansa eivät nykypäivänä ole sen paremmassa asemassa.
Kommentit