Ahas Species in Aurin | World Anvil

Ahas

Written by FirethornDragon

Ahas är en orm som lever ute i öknen. Den sägs likna sand och gömmer sig under i sanden. Ormen kallas Ahas för att det betyder orm på landet av Sogals språk. Ingen vet när ormen kan dyka upp eller vart deras bon egentligen är. Allt de vet är att de kan dyka upp närsomhelst ute i öken sanden och många föredrar att inte resa ut i öknen utan någon som är erfaren av Ahas.   Ahas är en orm som aldrig slutar växa. Hanen har gråvit skinn och honan har blåvit skinn. Ormen gömmer sig i sanden för att det är svalare för den under sanden än i öken solen. Den använder sig av sin magi antingen jord eller luft. I sällsynta fall båda. För att skydda sig själv mot fiender, när de ska välja partner eller när de ska jaga. Det gör att sandstormar ofta händer ute i öknen. Särskilt ute i Sorreph öknen. Trots öknens obeboeliga plats har ormen lyckats anpassa sig men det är fortfarande en svårighet för dem att överleva när det kommer till brist på vatten och föda.

Basic Information

Anatomy

Ahas skinn är antingen vitgrå eller vitblå. Ormens har en ryggrad, kranier och revben. Den är väldigt kraftig byggd och har två huggtänder som är fyllda med gift. Dess ögon är svarta och ormen kan röra sig väldigt fort i sanden. Ahas kan komma upp i 70km/h när den rör sig i sanden. Dess skinn är rätt hård för att ormen ska kunna dyka i sanden. Det gör att dess skinn är immun mot vanliga vapen som svärd, pilbågar, spjut och knivar. Det stutsar oftast av dess skinn.

Genetics and Reproduction

Ormen letar efter en partner efter att den blivit två år gammal. Men det kan ta upp tills ormen är fem år innan den valt en partner. Ormen väljer en partner baserad på hur kraftig deras magi är. Och hur kraftiga de är. Det är honan som väljer partner och hanen måste försöka imponera på henne. Honan testar hanen innan hon bestämmer sig. Hon testar hanens magi och styrka. När hon har godkänt sin partner slingrar hon sin svans runt hanens.   Ahas lägger sina ägg i sanden och hanen och honan hjälper till att dela på ansvaret om vem som vaktar deras ägg. Det tar två månader innan äggen kläcks och under den tiden kan många saker gå fel. Solen är deras största fiende för äggen som behöver det svalt, andra djur som försöker stjäla eller äta deras ägg. Och tjuvjägare som försöker sno åt sig deras ägg för att kunna sälja dem för pengar.   När de valt en partner parar ormen sig under vinter när det är som kallast för att ge äggen en chans att överleva. Efter det tar de hand om ungarna tills de är två år gamla. Och då får de klara sig själva.

Growth Rate & Stages

När ungarna först kläcks är de inte större än ett lillfinger. Ormen slutar aldrig växa och blir större för varje år som går. Man kan se hur gammal en Ahas är genom att titta på dess längd. Ju längre ormen är desto äldre är den. Ahas får sin gråa eller blåa färg när den börjar närma sig två år gammal när ormen börjar bli redo att leta efter en partner. Ormen har sin magi från dagen den föds och den utvecklas varje dag. Ormen ömsar skinn var tredje månad. Dess gift i dess huggtänder kommer först när ormen är runt ett år gammal.

Ecology and Habitats

Ahas lever ute i öknen. Den föredrar att gömma sig i sanden under dagen för att svalka av sig. Men också för att gömma sig från deras fiender och jägare som vill åt deras skinn och gift. Ormen litar inte riktigt på andra arter och håller därför avstånd till dem. De framkallar sandstormar när det är parningssäsong och när de känner sig hotade. Ibland även för att döda deras byte.   Ahas har anpassat sig till öknen genom dess magi. Utan dess sandstormar hade ormen inte lyckas leva så länge från sina fiender. Trots det kämpar ormen en hel del mot värmen. De flesta blir inte äldre än fem år. På grund av solens värme, ökenhettan men också på grund av alla som försöker jaga ormen. Dess skinn är bra för rustningar och dess gift är bra i olika gifter. Men ormens största kamp är att försöka hitta vatten och föda.   De kan gå en månad utan mat. Ormen klarar sig max fem dagar utan vatten. Och vaktar därför deras vattenhålor väldigt väl. De släpper inte förbi någon till deras vatten om de inte litar på personen eller arten. Det är den största anledningen till att sandstormar sker ute i öknen. På grund av att Ahas skyddar deras revir.

Dietary Needs and Habits

Ahas lever mest på växter ute i öknen som klarar av att överleva där. Det finns en växt som är fylld med vatten. De älskar den växten och äter den varje gång den behöver vatten. Ormen äter också insekter, fåglar, råttor, kryp och människor som är dumma nog att utmana dem på deras revir. Men mest föredrar de växter rika på vatten eller fåglar. Men fåglar är en sällsynt sak för dem.

Biological Cycle

När ormen är äldre blir dess skinn mörkare. När den är döende får den svarta prickar. Ormen lever med samma partner tills deras partner dör. Då skaffar de oftast en ny. Men andra väljer att inte göra det.

Additional Information

Perception and Sensory Capabilities

Ormen förlitar sig på vibrationer och sin hörsel. Ahas sägs födas med jord och luft magi. Och det är ormen som orsakar sandstormarna ute i öknen. Det är oftast honan som föds med luft magi och handen som föds med jord magi. I sällsynta fall föds ormen med både jord och luft magi. Ormen gömmer sig i sanden på grund av värmen och kommer oftast bara ut för att jaga under natten när det är svalare. Dess skinn gör att den är immun mot vanliga vapen. Dess gift kan gör att man hallucinerar och om du inte får ett motgift inom 24h kommer de bli permanenta. Den använder sig av sandstormar för att skydda sina revir och när de ska välja partner.
Genetic Descendants
Origin/Ancestry
Sogal
Lifespan
5
Conservation Status
Det sägs att folket av Sorreph har ormen under sitt beskydd. Och att de har tränat den för att kunna använda djuret som deras allierade. Men ingen vet säkert ifall folket av Sorreph tar hand om ormen. Det är bara ett rykte som går runt. Men det vet att det är någon som skyddar ormen eftersom den lyckas överleva alla som jagar den.
Geographic Distribution
Related Ethnicities


Cover image: by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!