Dragon Tea Species in Evera | World Anvil

Dragon Tea

Ez a karcsú, sűrű lombú, fekete kérgű, fás szárú cserje Cafain hegyeinek északi fekvésű sziklafalain él. Örökzöld, kétszikű növény. Fényes levelei hosszúkásak, fűrészes szélük vörös, a közepe felé mély zölddé sötétedik. Virágai vörös színűek, az esős évszak vége utáni második héten már fürtökben lógnak az ágak végén. Használható alapanyagok a legalább tíz esztendős növényekről szüretelhetők le. Az öt évnél fiatalabb növények esetenként mérgezést is okozhatnak, fekete termései kifejlett korában is hánytató hatásúak.
Két okból nem ismerték korábban Asarion királyságában:
A növény rendkívül nehezen megközelíthető, ritka levegőjű, meredek sziklafalak repedéseiben növekszik. E mellett élőhelye azonos a Sárkányfű néven ismert, érintésre is mérgező, vörös levelű, lágy szárú növénnyel.
A Saida papnők herbalista könyveiben említik a legendás vörös tealeveleket. Korábban csak a szakadékok alján gyűjtötték össze vadászaik a lehullott, ép leveleket. 
Az elmúlt évtizedben számos illegális felfedező expedíció indult Lilathshara felkutatására (miután egy felderítő a kikötőben kissé felöntött a garatra és azt állította, hogy látta Meria királynő szobrát a hegyekben). Az egyik - nem hivatalosan - ilyen társaság három ismeretlen növénnyel és más furcsaságokkal tért vissza a dzsungelből. Bár a keresett kincset nem találták meg, a felfedezéseikkel kellő hírnevet szereztek maguknak.

Additional Information

Alkalmazás, Termékek & Kihasználás

  • Virágából vörös olajat sajtolnak, amit sebek, csípések fertőtlenítésére használnak és különböző kozmetikumok alapanya.
  • Kérge az újfajta gyógyító varázsitalok egyik alapanyaga. Beteg állatoknak is adják (tea helyett).
  • Ágaiból íjakat is készítenek.
  • Leveléből sötétzöld, keserű teát főznek, ami lázra, gyulladásra és gyomorpanaszokra hatékony gyógyír. Hivatalosan nem elfogadott, de egyesek szerint mindenféle mérgezésre is hatásos ellenszer.
Élethossz
Kb. 50 évig élnek.
Átlagos Magasság
10 lábnál nem magasabb, de általában 6-8 lábra nő meg.
Földrajzi Megoszlás
Felfedezte:


Cover image: by Lia Felis (with Adobe Express)

Megjegyzések

Please Login in order to comment!