Kularantan Tasavalta
Tyrenessin saariston eteläkärkeä hallitsee kulaarien tasavalta, Kularanta. Valtakunta on suhteellisen pienestä koostaan huolimatta ollut tärkeä tekijä maailmalla jo kauan ennen Uhrausta. Kulaarit ovat aina käyneet innokkaasti kauppaa muiden kansojen kanssa ja heidän suuret laivansa ovat kantaneet retkikuntia maailman ääriin. Kularanta on perustanut siirtokuntia etenkin alueille jotka eivät ole kiinnostaneet isompia valtakuntia, kuten Raquneaan ja Thabarasin rannoille.
Kularanta on aina vartioinut pääsaarensa rantoja tarkasti. Saaren asukkaat ovat kyllä maailmalla liikkuessaan ystävällisiä ja kohteliaita ulkomaalaisia kohtaan, mutta päästävät kaupunkeihinsa vieraita vain tiheän seulan läpi. Hävityksen aikana kulaarit vetäytyivät puolustamaan saartaan, eivätkä vastanneet naapurimaiden avunpyyntöihin – tämä aiheutti katkeruutta joka edelleenkin hiertää kulaarien ja eräiden muiden kansojen välejä. Etenkin sukulaiskansa tyrroonit suhtautuvat kulaareihin kylmästi, ja monissa Tyrenessin satamissa nämä saavat vihamielisiä katseita ja sanoja osakseen. Asiaa ei helpota kulaarien ihonväri, joka obsidiaaninmustana poikkeaa selvästi kaikista muista ihmiskansoista. Kulaareille itselleen kohteliaisuus ja hillitty käytös ovat kunnia-asia, vaikka heistäkin huokuu tietynlainen viileys muita kuin maanmiehiään kohtaan.
Kularantan kaupungit ovat suuria ja vahvasti linnoitettuja. Kontrastina asukkaidensa ihonvärille rakennusten materiaalina käytetään mieluiten vaaleita kivi- ja puulajeja; avorniitti on erityisen haluttua. Taivas ja tähdet kiehtovat kulaareja, ja he rakentavat mieluusti korkealle. Heidän kaupunkinsa ovatkin tunnettuja tähtitorneistaan, joiden kaukoputkien valmistuksessa he ovat mestareita vailla vertaa. Useimmat näistä torneista on pyhitetty Xulvenille, joka on poikkeuksellisen suosittu jumala kulaarien keskuudessa. Optiikan tuntemustaan kulaariartifexit hyödyntävät myös pienempien linssien kehityksessä, ja heikkonäköiset kautta maailman himoitsevat Kularantan silmälinssejä. Näiden raaka-aineena kulaarit puolestaan suosivat arodunilaista lasia.
Kularantan kiinnostus Aventionin ulkopuoliseen äärettömyyteen on pitkään nähty arveluttavana ja vaarallisenakin. Valtakunnan tietäjät pitävät Hiilloskruunua enemmän mahdollisuutena kuin uhkana, ja heidän pyrkimyksenään on päästä tutkimaan sen ominaisuuksia paikan päällä – tavoite jota muut pitävät täydellisen järjettömänä. Kekäleiltä sataneet meteoriitit ja venaxuslaisilta saadut esineet ovat Kularantassa jopa himotumpaa kuin serra. Vihamielisimmät naapurit uskovat maan selviytyneen Hävityksestä siksi, että kulaarit heidän mukaansa tekivät sopimuksen Venaxuksen ruhtinaiden kanssa. Jotkut vievät tämän teorian vielä pidemmälle; he epäilevät kulaarien jollain keinolla kutsuneen venaxuslaiset Aventioniin ja aiheuttaneen koko sodan.
Kularanta sijaitsee päiväntasaajalla, ja täällä Hiilloskruunu näkyy koko taivaankannen halkaisevana pystysuorana hehkuvana pylväänä.
Kommentit