#87 Matka maan alle Report in Forgotten Realms | World Anvil

#87 Matka maan alle

General Summary

Seurue jatkaa matkaa maan alla, ja käytävä viettää kohti etelää ja jatkuvasti hieman alamäkeen, välillä hieman kiemurrellen. Käytävä laajenee suuremmaksi vähitellen, kunnes johtaa suureen kammioon. Kammion katto johtaa jonnekin korkealle, jonne valonlähteiden kantama ei yllä. Kammiossa käy vieno tuulenvire, joka tuntuu tulevan kammiossa olevista kuiluista ja nousee edelleen kauas ylös. Kammiosta löytyy kaksi poispäin johtavaa käytävää sekä vanha arkku, jonka edessä on vanha luuranko.
  Seurueen tutkiessa arkkua katosta mätkähtää useampia tippukivimäisiä otuksia yrittäen osua seurueen jäseniin. Samalla yksi stalagmiittimainen otus pitkine lonkeroineen yrittää tarrautua lähimpiin jäseniin. Alkaa pitkä taistelu, jonka seurue hoitaa mallikkaasti.
  Seurue lähtee tutkimaan lähintä uloskäyntiä kammiosta. Siisti käytävä johtaa ikivanhaan hautaholviin. Kaikesta päätellen sinne on joskus haudattu kääpiöitä. Seiniin on kaiverrettu komeita kuvaelmia taisteluista sekä mahtipontisista henkilöistä.
  Yhdestä hautaholvista Nerinoa löytää yllättäen hahmon, joka istuu vanhan arkun päällä jalat ristissä, lukien vanhaa nahkakantista kirjaa. Kelmeä, sinertävä valo loistaa huoneen nurkissa olevista lyhdyistä. Hahmon ja seurueen välillä käydään keskustelua, ja hahmo kertoo nimekseen Yshiggol. Hän on iäkäs ja kertoo joutuneensa karkoitetuksi kylästään. Yshiggol kertoo opiskelevansa magiaa, ja toivoo seurueelta apua päästäkseen takaisin kyläänsä. Keskustelun päätteeksi seurue tutkii loput hautaholvista Yshiggol mukanaan.
  Toisessa hautaholvissa seurue joutuu vielä muutaman epäkuolleen hyökkäyksen kohteeksi. Seurue onnistuu selättämään nämäkin. Taistelun aikana seurue on hieman joutunut erilleen toisistaan, ja Yshiggol päätyy myös hyökkäyksen kohteeksi. Tästä tuohtuneena hän pakenee loitsun avulla, ja taistelu hautaholveissa on ohi.
  Matka jatkuu maan alla, ja lopulta seurue päätyy valtavan maanalaisen järven rannalla olevaan kylään. Kylän asujaimisto vaikuttaa pääsääntöisesti sammakkomaisilta humanoideilta. He ovat aluksi hyvin epäileväisiä seurueen suhteen, mutta seurue saa heidät puolelleen käymällä kauppaa heidän kanssaan. Asukkailla on muutama vene, joista seurue saa ostettua hienoimman tarjoamalla kyläläisille upeaa varsijousta palkkiona.
  Samalla käy ilmi, että kylästä voisi löytyä apua Cainin katkenneelle jalalle, jos he vastineeksi auttavat ratkaisemaan kyläläisten ongelman. Ongelmaksi paljastuu aiemmin tavattu Yshiggol, joka on oikeasti Mind Flayer ja kyläläisten pahin vihollinen. Seurue lupautuu auttamaan asiassa ja he käyvät hoitamassa Yshiggolin pois päiväjärjestyksestä, joka oli jo palannut takaisin holviinsa.
  Tämän jälkeen seurue vielä lepää kylässä keräten voimia. Matka jatkuu veneen kanssa eteenpäin kohti maanalaisen järven keskellä olevaa saarta. Muutaman päivän reippaan matkan jälkeen seurue saapuu saaren rannalle ja erottaa rannalla nuotion. Saarelta löytyy yllättäen ryhmä ihmisiä. Leirin johtajana toimii nuori Alban, joka tunnistaa Nerinoan Everlundista. He olivat molemmat aikanaan olleet yhtäaikaa samassa orpokodissa.
  Alban kertoo heidän kuljettavansa vainottuja ihmisiä turvaan. Ihmiset ovat kaikki sellaisia, joilla on joko piileviä tai lieviä maagisia kykyjä ja potentiaalia oppia lisää magiaa. Seurue olikin jo aiemmin törmännyt örkkeihin, joilla oli nimilista ihmisistä. Lisäksi he olivat yhden ryhmän jo pelastaneet örkkien pihdeistä. Kesken keskustelun seurue joutuu hyökkäysen kohteeksi kun ryhmä epäkuolleita hyökkää heidän kimppuunsa.
  Taistelu päättyy kuitenkin nopeasti, ja Draven onnistuu banishment-loitsullaan taikomaan suurimman ilkiön kadotukseen.
  Taistelun jälkeen Alban on kiitollinen seurueen avusta. Hän antaa seurueelle pienen kolikon, jota vilauttamalla heidät otetaan vastaan kaikissa Ringin salaisissa majapaikoissa, kunhan he vain sellaisen onnistuvat löytämään.
  Levon jälkeen seurue jatkaa matkaa kohti Bilgefernin maahiskylää, josta he olivat aiemmin kuulleet sammakkohumanoidien kylässä.
  Jälleen rannalle saavuttaessa ryhmä havaitsee rannalla olevan maahisryhmän olevan hyökkäyksen kohteena. Pieni pimentohaltiaryhmä wyvernin avustamana yrittää kaapata maahisia orjikseen, mutta seurue onnistuu jallittamaan pimentohaltioiden suunnitelman. Yksi pimentohaltioista pääsee karkuun, mutta toisen seurue saa vangiksi ja onnistuu surmaamaan wyvernin.
  Maahisryhmä puolestaan on Flinn, Cephas ja Taver. He ovat kauppiaita Triboarista, ja ovat suunnanneet Bilgeferniin tutkimaan liiketoimintatilaisuuksia. He ovat pelastumisestaan oikein kiitollisia. He tekevät kauppaa harvinaisilla esineillä, arvometalleilla ja jalokivillä, ja ennenmuinoin Bilgefern oli tunnettu hienoista kivistään. Rudi ja Flinn keskustelevat jonkin verran Rudin korttipakasta, jonka Flinn tunnistaa erityisen harvinaiseksi ja arvokkaaksi. Hän myöntää olevansa kiinnostunut ostamaan sen tai tekemään vaihtokauppoja. Vastineeksi korttipakasta Flinniltä saattaisi löytyä maaginen lentävä matto.
  Bilgefernissä seurue majoittuu Pohjanoteerauksen majataloon. Seurue saa mieleensä, että he pystyvät maagisesti komentamaan vangitsemansa pimentohaltian paljastamaan kaikki paikallisten pimentohaltioiden salaisuudet, sekä opastaan maahisia kuinka välttää pimentohaltioita parhaiten jatkossa. Kauppiasmaahiset pystyvät samalla etsimään tahon, joka voisi ottaa pimentohaltian vastaan, samalla kun he tutkivat muita liiketoimintamahdollisuuksia kaupungissa.
  Bilgefernistä seurue jatkaa matkaa kohti Felbarria pääväyliä välttäen. Pääväylät etelään ovat örkkien hallussa. Runsaat, mutta tuntemattomat ja potentiaalisesti vaaralliset sivutiet vievät myös perille, joskin hitaammin. Cainin suunnistamana seurue lähtee matkaan. Matka taittuu hitaasti ja vaivalloisesti pitkin mutkikkaita käytäviä, mutta etenee kuitenkin. Ensimmäisen matkaillan päätteeksi seurue majoittuu turvallisesti Rudin loitsimaan pieneen majaan. Yöllä ryhmä goblineja ohittaa majan ja ihmettelee sitä, ensin heitellen kiviä sen päälle ja lopulta tutkien sitä läheltä. Ulospäin maja muistuttaa vain omituista möykkyä, joka peitti goblinien kulkureitin. 
  Maja ei kuitenkaan osoittaudu goblineille vaaralliseksi, joten he jatkavat yöllistä matkaansa. Paluumatkalla on kuitenkin Cainin vahtivuoro, joka päättää harjoittaa tarkkuusammuntaa jousellaan. Lambertin maaginen ase kuitenkin herättää kaikki, ja hyvin lyhyen taistelun jälkeen (jossa goblinit eivät ymmärrä ollenkaan mitä tapahtuu), suurin goblin luikkii karkuun.
  Seuraavan matkapäivän iltana tie vie seurueen vanhoille raunioille, jonka ohi reitti näyttää kulkevan. Seurue jää hyvän matkan päähän tutkailemaan tilannetta. Piakkoin he havaitsevatkin alueella liikkuvan Stone Golemin, jollaiseen ovat jo kerran aiemmin törmänneet.

Character(s) interacted with

Flinn
Report Date
28 Jan 2023
Avoimet juonet