Vadász Fekete Holdja alatt született

Minden év negyedik hónapjának ezüst újholdja alatt számos gyermek látja meg a napvilágot, de közülük néhányan különlegesen nagy mágikus erő birtokában érkeznek meg.
Az ebben a hónapban uralkodó csillagképet különböző kultúrákban és korokban eltérően nevezik meg. Az legősibb, elf megnevezése Vadász volt, később Felderítő, Lifeonon Saleiarként hivatkoznak rá.
Bár nem mindegyiküknek lesznek különleges képességei, mégis egyformán vadásznak mindjükre, ezért sok esetben a szülők vagy elhagyják őket, vagy megpróbálják néhány napra elrejteni az újszülötteket, abban a reményben, hogy megvédhetik őket.
Akiket utolér a Vadász Fekete Holdjának "áldása", hatalmas varázserejük miatt már fiatalon veszélyt jelentenek önmagukra és környezetükre nézve, mivel nem tudják irányítani azt. Ha sikerül túlélniük a kezdeti nehézségeket, rendkívüli, híres és gazdag mágusokká is válhatnak, de ők a ritka kivételek. Jelenleg az egyik legismertebb ilyen személy Darwim Dhommed fővarázsló.
Ennek oka az, hogy számos szervezet igyekszik felkutatni az ilyen tehetségeket: egyesek veszélyforrást látnak bennük, és megpróbálják elpusztítani őket; mások pedig a besorozásukkal a maguk javára fordítanák azt. Jó néhány gyermek esett áldozatául, így vagy úgy, különböző országok kémhálózatának, egyházaknak, szektáknak, vagy éppen kísérletező kedvű varázshasználóknak.
Típus
Supernatural
Ritkaság
Rare


Cover image: by Lia Felis (with Adobe Express)

Megjegyzések

Please Login in order to comment!