Kroon van de Inär Vábiitàr

Wind Elemental Crown by Evan Blair

Geschenk van Iarín

De Kroon van de Inär Vábiitàr was de tweede kroon van de Inär Vábiitàr, gemaakt en geschonken door de god Iarín. De eerste kroon, de Stormkroon was namelijk gebroken in de Oorlog om de Tijd.

 

Constructie

Gemaakt van een legering van zilver platina en een materiaal alleen bekend bij de goden. Bestaat de kroon uit een diadeem die vlak op het hoofd ligt. Deze diadeem is open aan de achterkant en bestaat uit meerdere staven die krullend van voor naar achter lopen.

Onder de diadeem zweven vijf andere delen, welke niet vast zitten aan de diadeem. Maar alleen door magie bij één blijven. Het zelfde is achter waar vier extra delen in de buurt zweven.

Aan de voorkant hangt onder het diadeem een zilver blauw kleurige edelsteen, van onbekende oorsprong. Ook aan de voorkant maar boven de diadeem zweeft tussen twee opstekende delen de Traan van Siarín.

In de handen van iemand uit de koninklijke family van de Inär Vábiitàr ontstaat er een blauwe gloed in de kroon, en lijkt het als of er lucht delen in het rond geslingered worden. In de handen van ieder ander verdwijnt deze gloed, en is het metaal dof, hoe hard er ook gepoetst wordt.

De kroon past zich zelf aan, aan de grote van de drager.

 

Verloren

Na de Oorlog om de Tijd werd de jonge Yknar Inäry gekroond tot Koning der Winden. Maar nog geen 200 jaar later ontstond de 2e Oorlog om de Tijd. Yknar trok ten strijde met de kroon op zijn hoofd. Maar de Koning der Winden viel tijdens de Morgen Zonsondergang slag op het Veld van Sterrebloemen. Het lichaam van Yknar Inäry en de Kroon van de Inär Vábiitàr zijn nooit terug gevonden.

 

Het was twee generaties later pas dat de heksen-koningin Crepûscular de Stormkroon wist te repareren, en deze is nog steeds in gebruik.

 

Krachten

Net zoals de Stormkroon wat het model was voor deze kroon, versterkt de kroon de krachten van de drager, maar op een veel grotere schaal dan dat de Stormkroon ooit kon en kan. Ook verhoogt het de zintuigen van de drager en versterkt het het moreel. Maar het gaat valse, haatdragende en slechte gevoelens tegen. Omdat het de traan van Siarín draagt, een goden kind wat enkel goedheid kende.

 

Gevonden

Onbekend met wat hij vind, vind Vader Tijd vier dagen na de Morgen Zonsondergang slag terwijl hij duizend jaar later over het Veld van Sterrebloemen reist, de kroon van de Inär Vábiitàr. Waarschinlijk is het door een Scheur in de ruimte-tijd gevallen tijdens de slag.

Vader Tijd wist niet wat hij in handen had tot hij voor hem minuten, maar voor hun 4 duizend jaar, later in Victaris, Naómî Inäry en Táki Wadîsóntegen komt, haar Windwolf Hale Stjerne word helemaal gek als deze de kist ontdekt.

Wanneer Naómî nieuwsgierig in de kist kijkt waar haar windwolf zo gek van wordt en de rare diadeem voorzichtig aanraakt, flitst deze in fel blauw licht op, zo vel dat het de hele ruimte verlicht. Maar niet alleen de kroon licht op. Ook Naómî die al maanden een gewone doffe huid had sinds haar vader haar vervloekt had licht op, zo fel dat het door haar kleding heen scheen. Táki had de lijnen op haar huid alleen nog maar heel vaag gezien, en werd er nu bijna door verblind. Ook haar ogen waren nu fel blauw in plaats van het grijs wat ze normaal waren.

"Wow" was alles wat Naómî zei, terwijl de wind door de geslote ruimte begon te gieren.

Voorwerp type
Unique Artifact
Current Holder
Gerelateerde etniciteiten
Gewicht
Gewichtsloos
Dimensies
Past zich automatisch aan aan de grote van het hoofd van de drager
Wind Elemental Crown by Evan Blair


Cover image: Header K23 by Jack Pierce via Pixabay

Opmerkingen

Please Login in order to comment!