Irgonit
Toinen puuihmisistä polveutuva rotu on irgonit. Nämä kookkaat ja voimakkaat ihmiset poikkeavat niin ulkoisilta ominaisuuksiltaan kuin tavoiltaankin muista ihmisroduista merkittävästi. Irgonit eivät muodosta yhtenäisiä valtakuntia vaan lukemattomia pieniä heimoyhteisöjä, joista osa on asettunut aloilleen erämaahan kyliä rakentaen, osa elää paimentolaisina ja osa ryöstelee muita ihmiskansoja. Mitragonin metsien, vuoristojen ja arojen ulkopuolelle irgonit eivät ole koskaan levinneet; sen sijaan he ovat ainoa tunnettu ihmisrotu, jonka edustajien sallitaan asua Ihmesalon uumenissa. Luojilleen Taareille irgonit ovat epäilemättä tärkein ihmisrotu, ja heidän uskontonsa perustuu edelleenkin Taarien ja muiden Ihmesalon valtiaiden palvontaan.
Useimmat muut ihmiset pitävät irgoneja sivistymättöminä barbaareina. Mitragonin muut kansat ovatkin käyneet irgoniheimoja vastaan sotia iät ajat. Irgonit itse pitävät muita ihmisiä liiaksi juuriltaan vieraantuneina eivätkä luota näihin. Kaikkein vihamielisimmin he suhtautuvat pyrianteihin, koska nämä ovat Pyrathien luomuksia ja siten metalliolentoihin verrattavissa. Nämä kaksi rotua kuitenkin törmäävät toisiinsa hyvin harvoin - asuvathan he täysin eri puolilla maailmaa. Jotkut harvat irgoniheimot käyvät aika ajoin kauppaa naapureidensa kanssa, mutta ryöstöretket puolin ja toisin ovat paljon yleisempiä. Marmori-ihmisistä polveutuvat kansat suosivat irgoneja orjina näiden fyysisten ominaisuuksien takia, ja esimerkiksi Arodunin keisarikunnan alueella asuvista irgoneista hyvin suuri osa elää orjuudessa.
Asperatien, fendjakien ja muiden luonnon olentojen kanssa irgonit tulevat toimeen paremmin, mutta syntyperän aiheuttamat eroavaisuudet yleensä estävät varsinaisen liittolaisuuden.
Irgonit ovat kaikkein kookkaimpia ihmisiä. Myös heidän naisensa ovat muiden ihmisrotujen miehiä pitempiä ja vahvempia, mutta eivät kuitenkaan aivan maegorinaisten kokoisia. Korkeakulttuureille ominainen luovuus ja tiedonjano sen sijaan eivät ole irgoneille ominaisia piirteitä. Irgoneilla kuitenkin on petomaista oveluutta, ja Taareilta he ovat oppineet viisautta ja taitoja hyödyntää ympäröivää luontoa. Elementalismin lahja on irgonien keskuudessa tavattoman harvinainen; heidän suosimansa magia onkin Ihmesalon muinaisista alkukantaisista voimista peräisin oleva shamanismi. Monissa heimoissa elementalismi nähdäänkin kiellettynä ja vääränä mahtina, ja harvalukuisia irgoniserraldeja pidetään kammotuksina.
Kolme tunnettua Mitragonin irgonikansaa ovat kutakuinkin yhtä suuria. Axatlit elävät pääasiassa mantereen länsiosissa, ja suurin osa heidän entisistä maistaan kuuluu nykyään Arodunin keisarikunnalle. Sjakartaanit ja golgossalaiset asuvat idempänä ja pohjoisempana; heillä on kyliä Palardunin ja Thalatosin alueilla, mutta valtaosan heidän asumuksistaan arvellaan sijaitsevan Villimannuilla ja Routamailla. Taareja palvova muinaisuskonto ja pakanalliset luonnonuskonnot vallitsevat kaikkien kolmen kansan joukossa; maailman valtauskontojen edustus on hyvin vähäistä.
Keski-ikäinen irgonimies axatlikansasta
Additional Information
Facial characteristics
Irgonien jykevässä ulkomuodossa on paljon puumaisia piirteitä, ja heidän vanhetessaan nämä korostuvat; kaikkein vanhimmat irgonit alkavat näyttää enemmän puilta kuin lihallisilta olennoilta. Iho on ruskea ja kaarnamainen, vielä voimakkaammin kuin maegoreilla. Hiukset ovat paksut, köynnösmäiset ja usein vihreät väriltään, samoin parta. Myös ihon karvoitus on vihertävää. Vanhoille irgoneille voi kasvaa oksamaisia ulokkeita, joita peittää naavamainen karvoitus. Nämä oudot piirteet yhdessä irgoneiden suosimien lävistyksien ja sotamaalausten kanssa tekevät irgoneista usein pelottavan näköisiä muiden ihmisten silmissä. Silmät kuitenkin ovat hyvin samanlaiset kuin muilla roduilla, mikä erottaa ikivanhankin puisevan irgonin asperatista selvästi.
Nuori naispuolinen sjakartaanishamaani
Kommentit