Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Odysseus "Oddy" Clayton

Odysseus "Oddy" Clayton

Odysseus Clayton, becenevén "Oddy", avagy "A Véres Angolna" egy vén tengeri róka, a Lyanda Titka fedélzetén útnak indított kalandorok egyike. Oddy harcedzett tengerjáró, és nem riad vissza attól, hogy konfliktusba kerüljön másokkal, akár a tengeren, akár a szárazföldön.

Physical Description

Általános Testi Állapot

Izmos, keménykötésű, látszanak a tengeren töltött évek.

Test Jellemvonásai

Bőrén sebhelyek tömkelege látszik, mindegyik egy-egy izgalmas történet tanúbizonysága.

Speciális képességek

Kiemelkedő szkandertudással rendelkezik, ahogy ezt az Almavégi Pajta fogadóban is bebizonyította.

Megjelenés & Kiegészítők

Gyakran pipázik, amikor ráér, és nem kell fegyvert vagy italt fognia a kezében.

Specializált Felszerelés

Közelharcban nem lehet meglepni, csakúgy, mint tengeri és hajós ügyekben.

Mental characteristics

Személyes Háttér

Ezüstrévben született, körülbelül 45 évvel a jelenlegi események előtt. Apja (Dio Clayton) kikötői munkákból élt, hol rakodással, hol halászattal foglalkozott, anyja (Eris) pedig egy kereskedőknél dolgozott szolgálóként. A családi háttér nem mondható szeretőnek, a folyton dolgozó - és gyakran ivó - szülők a javarészt az ezüstrévi utcákra bízták Oddy és testvérei (Hermes és Merope) nevelését.   Szüleivel sosem volt jó kapcsolatban, évek óta nem látta őket, az se biztos, hogy még élnek. Merope fiatalon meghalt egy betegségben. Hermes régész lett, Denndhyr környékén tevénykedik.

Oktatás

Ahogy Oddy az almavégi thrászi irodában kijelentette, ő az élet iskolájába járt. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy gyerekkorában gyakran keveredett verekedésekbe, ahol gyorsan megtanulta, hogy érdemesebb nagyobbat ütni, mint az ellenfele. Ha kérdezik, előszeretettel meséli el, hogy egy Rudy Schermeier nevű, nála kicsit idősebb utcagyerekkel gyakran játszottak pofoncsatát és pofogadásokat. Meghatározó élmény volt számára, amikor egy balhé után a városőrség lecsukta egy hétre, azóta ellenszenvel viseltetik a hatósági személyek felé, és azt vallja, hogy a lényeg, hogy többet ne kerüljön többet hűvösre.

Hivatás

Első munkáit a helyi kikötőben szerezte, ahol rakodással nem csak a hajókat pakolta meg, hanem némi izmot is magára. Ezzel párhuzamosan, hogy kiszakadjon a helyi közegből (mivel kezdte úgy érezni, hogy kicsi neki a környék), halászokhoz csapódott, majd helyi kereskedőhajókon tanulta meg a hajózás csínját-bínját. Az egyik kereskedőhajóról, a Görbe Gurbáról menet közben derült ki, hogy valóban kereskednek, de azzal, amit elvesznek másoktól. Oddy ezt a fordulatot nem bánta igazán, az izgalmak és a haszon így garantáltak voltak. A szakmába beletanulva emelkedett a ranglétrán, majd végül saját hajót is szerzett, a Huncut Kanyit, mellyel javarészt a Nyugati Tengeren és délen dolgozott a saját szakállára és zsebére, néha egy-egy megbízást elvállalva egy kereskedőháztól. Ez általában egy másik ház megkárosítása volt.   Egyszer maga a király hívatta a folyóvégi palotába, és felkérte a flotta első admirálisának, de Oddy visszautasította, mert nem látta az előrelépési lehetőségeket. Ettől függetlenül jó viszonyban válltak el.

Teljesítmények & Eredmények

Büszke arra, hogy a saját erejéből eljutott odáig, hogy saját hajójának kapitánya legyen, még ha nem is a legnagyobb hadihajóé. Emellett:
 • megölte a Krakent Almavég partmenti vizein
 • felfedezte a Lóhere-szigeteket, és legyőzte az ottlévő Fátyol-ügynököket
 • felszabadította Almavéget az elnyomás alól
 • elkormányozta a Lyanda Titkát olyan nyugati vizekre, ahol még senki sem járt
 • legyőzte a perenclassi óriást, és beledugta a fejét a klotyóba
 • megnyerte a sisavisi gladiátortornát
 • elment a kigói Végtelen erdő végére
Korábban pedig:
 • messzebre hajózott bárkinál a Nyugati tengeren
 • fejenállva megivott tíz korsó sört, majd négy méter távolra pisált
 • megismerte a Grove-öböl útvesztőit, mint a tenyerét
 • a Pajzs-sziget szikláinak minden trükkjét kiismerte
 • dolgozott mindhárom kereskedőháznak, és rabolt is tőlük

Bukások & Szégyenek

Alapvetően nem sajnál semmit, és amit más kudarcnak tartana, azt ő optimistán fogja fel. Egyetlen dolog van csak a múltjában, ami különösen bosszantja: élethosszig tartó riválisa, Huck LeBerry lenyúlta tőle szeretett hajóját, a Huncit Kanyit, Ezüstrévtől nem messze. Ellentétük akkor kezdődött, amikor Huck, ez a kemény, ámde módfelett fondorlatos kalóz megadást színlelt, majd a hátat fordító Oddyt bal fenéken szúrta. Oddy azóta nem fogad el fegyverletételt, csak ha már száz százalék, hogy nincs benne kockázat. A hajó elvesztésének történetét mélyen titkolja, a parton mulatozó legénységének azt mondta, hogy bérbeadta a hajót. Ő maga nem sokkal ezután jelentkezett a Lyanda Titkára, hogy nyugatról dicsőséggel és zsákmánnyal megtelve visszatérhessen.

Mentális Trauma

Habár népszerű a nők körében, és jól lavíroz köztük, megrázkódtatás volt számára, amikor néhány éve egyik reggel arra ébredt, hogy Tessi Marston sehol sincs. Annak ellenére, hogy mindig is azt vallotta, hogy nők esetében nem szabad lehorgonyozni, a jópár évvel fiatalabb Tessa olyan volt, mintha a másik fele lett volna: hasonlóan szabadszájú, elmés, és harcias tengeri szerencsevadász, mint Oddy. Azóta sem találkozott a nővel, de rendkívül fáj neki az egész história.

Personality Characteristics

Motiváció

Minden helyzetben keresi, hogy ő mit tud nyerni az egészen, két dolog hajtja leginkább: egyrészt a zsákmányszerzés öröme, másrést annak kerülése, hogy neki bármi baja legyen a történetből. Mindemellett a tenger és a hajózás valóban a lételeme, és ha mindeközben még a hajó kapitánya is ő, akkor abszolút elégedett.

A Véres Angolna, híres tengerjáró, a Lóhere-szigetek felfedezője, a pókember-gyilkos

View Character Profile
Születési Hely
Ezüsrév
Children
Biológiai Nem
Férfi
Szemek
Barna
Haj
Fekete, néhány ősz szál
Bőrszín
Napbarnított
Magasság
6'2
Súly
200 lb
Idézetek & Jelmondatok
Szóval éppen ott horgonyoztunk az öbölben, hogy majd reggel kihajózunk a szajréért, erre megjelenik az a rozzant bárka, az anyósomat se tenném rá, ha lenne, és az az ázott kobold megkér minket, hogy hadd rakodjon át hozzánk, mert az ő hajója nem bírja tovább…és úgy higgyétek el, ahogy itt állok, az a tyúkeszű pancser bepakolt hozzánk, aztán visítozott, mint a süldőmalac, amikor otthagytuk a parton, ilyen könnyen még nem kerestem pénzt, annyi szent… Hogy milyen áru volt? Jó árú!..
Known Languages
A Fothuinn környéki tevékenysége során ráragadt a tünde nyelv, úgy fogja fel, hogy ahány nyelvet beszél, annyi fajjal tud üzletelni és átverni őket esetleg.

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild