Vegepygmies (nog niet af) by Sniv | World Anvil

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild
Thu 21st May 2020 08:43

Vegepygmies (nog niet af)

by Sniv Sik

Vegepygmies zijn een soort paddenstoel wezens die in kleine stammen leven. Ze nemen langzaam hun leef omgeving over door sporen te verspreiden.
 
Vegepygmies worden ook wel schimmel schaar of schimmellaars genoemd. Ze wonen vaak in donkeren en vochtige locaties, onder de grond of diep in een donker bos. Ze gaan goed om met anderen paddenstoelen en planten waaronder bijvoorbeeld Paarse Waaiers (zie pag. 224, overige wezens). Ze eten het liefst recent levende wezens maar kunnen ook voedingsstoffen uit de grond ophalen en hebben daarom bijna nooit te weinig eten. Ze maken wel een paar geluiden maar niemand weet wat ze betekenen, de enige reden dat we wel weten dat ze iets betekenen is omdat men ze heeft zien communiceren via vreemde fluit geluiden, gebaren en op verschillende plekken van hun lichaam kloppen. Ze komen meestal op uit lijken die door (???) zijn gestorven.
 
Ondanks dat ze niet de sterkste wezens zijn groeien ze verrassend snel terug, dit kan worden tegengehouden door middel van ijs of vuur.
 
pag. 196

Continue reading...

  1. Backstory till campaign start
  2. Vegepygmies (nog niet af)