BUILD YOUR OWN WORLD Like what you see? Become the Master of your own Universe!

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Syöjättärien lapset

Syöjättäret, Siimeksestä kotoisin olevat hirviöt, eivät kykene lisääntymään keskenään, sillä heidän sukupuolensa on aina nainen. Sen vuoksi he hyödyntävät kuolevaisia saadakseen lapsia. Syöjättären merkillä, erivärisillä silmillä, kirotut lapset kasvavat rankoissa oloissa yhteisön halveksumina, vain joutuakseen todennäköisesti äitinsä palvelijaksi.

Yhden yön traaginen päätös

Syöjättären metodina on hurmata kuolevainen mies maagisen valeasun turvin, ja saatuaan haluamansa miehen kohtalona on kadota ja kuolla. Kun syöjätär on synnyttänyt lapsen oman kotinsa suojissa, yleensä Siimeksessä, se joko käytetään rituaaliuhrina tai kasvatetaan aikuiseksi. Harva syöjätär viitsii kasvattaa lasta itse, vaan se tyypillisesti hylätään johonkin kylään hoidettavaksi. Toisinaan syöjätär varastaa kuolevaisen lapsen ja jättää omansa sen tilalle. Tällaista lasta kutsutaan vaihdokkaaksi.

Huijaus tullaan huomaamaan

Ennemmin tai myöhemmin kylässä huomataan, ettei lapsi ole normaali. Tyypillisin piirre vaihdokkaalla on heterokromia, jossa toisen silmän väri voi olla hyvin erikoinen. He saattavat kasvaessaan näyttää muitakin piirteitä äidiltään, kuten maagisia kykyjä tai koukkusormia. Vaihdokit myös käyttäytyvät lapsena oudosti: joko itkevät jatkuvasti tai ovat täysin hiljaisia.   Kun kylä on tullut siihen tulokseen, että lapsi on tullut Siimeksestä (tähän saatetaan päätyä joskus myös normaalin lapsen kohdalla), se joko kasvatetaan loppuun hampaat irvessä tai hylätään luonnon armoille. Jos lapsi kasvatetaan yhteisössä, hänelle tehdään selväksi, että syöjättären veri tekee hänestä huonon ja jopa vaarallisen kummajaisen.

Surkea kohtalo

Jos lapsi on tyttö, aikuistuttuaan hän tulee jossain vaiheessa kuulemaan Kutsun. Kun syöjätär-äiti laskee lapsensa olevan tarpeeksi kypsä, hän alkaa manipuloimaan tätä. Ensimmäiset oireet ovat yleensä häiritseviä unia, mutta jossain vaiheessa vaihdokas alkaa tuntea vastustamatonta vetoa sellaiseen luonnonkolkkaan, josta hän pääsee äitinsä luokse Siimekseen. Jos vaihdokas ei osaa varoa ja vastustaa Kutsua, hänen kohtalonaan on tulla syöjättäreksi ja äitinsä palvelijaksi.

Asema yhteiskunnassa

Vaikka kotikylä kokeekin vaihdokin vastenmielisenä, muu yhteiskunta suhtautuu syöjättärenvereen yleensä kevyemmin. He kohtaavat kyllä ennakkoluuloa ja pelkoakin, mutta moni löytää ammatin ihmisten viihdyttäjänä tai mystikkona. Joidenkin kiinnostus vaihdokkeihin on myös vaarallista, sillä heitä ja heidän vertaan voidaan käyttää monenlaisiin alkemistisiin juomiin ja rituaaleihin.
Luokka
Genetic

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Kommentit

Please Login in order to comment!