BUILD YOUR OWN WORLD Like what you see? Become the Master of your own Universe!

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Mora Land

Mora ligger i norra delen av kontinenten Vik'lar. Mora är ett kungarike av den stolta rasen dragonborns, där det är vanligast att härstamma från en vita drakar eller silverdrakar.    

Bonusar

  +1 Constitution
Skill proficiency: Nature
Aktiverbar skill (30 min)(1/long rest) - resistance mot cold damage, immune mot cold damage om redan resistant.  

Seder och traditioner

  Vintersolståndet heter i Mora Adalons dag för att fira hur Adalon befriade landet från vildarna och Tiamats följare.   Midsolståndet äras åt Bahamut och hans hjälp till bördighet och bra skördar.   Den nuvarande regentens födelsedag firas som en dag för familjen och en dag för vila, de flesta affärer, värdshus, gruvor, mm är stängt denna dag.   En tradition som enbart medlemmar av Adalons spjut kan delta i är den årliga Behir jakten, då Behirs har ett naturligt hat mot drakar och drakfolket så är de även ett hot mot Moras civilisationer. Därför så fort det framkommer att en Behir har synts till någonstans så går informationen ut till samhället och inom loppet av någon dag så kan de som vill ställa upp i jakten. Detta är en farlig jakt där risken alltid finns att någon eller flera dör, därför får enbart medlemmar av Adalons spjut medverka i jakten.  


Regim & Kungafamilj

  Mora styrs av kung Godzilla VIII bärare av namnet Malfrigus som är en väldigt hård och regelrätt man, om det inte finns något värde i att göra något så kommer han inte göra det, Moras folk kommer alltid först. Han älskar sin familj och vill därför förbereda dom för vad som kan komma att hända och vad det innebär att styra ett land, detta kan få honom verka känslokall fastän de har en speciell plats i hans hjärta. Godzilla VIII härstammar från silverdraksläktet (cold).
  En av många saker som går i arv till kungen är Bahamuts Frostklinga som har funnits inom Malfrigus släkten så länge man kan minnas, den finns med i flertalet porträtt som vissa är upp till 400 år gammla.   Godzillas VIII fru heter Piasa, bärare av namnet Malfrigus och är Godzilla X mor, även hon är hård och rättvis. Piasa härstammar från blåa draksläktet (lightning). Piasa kommer från Hoskier som ligger ganska mitt i Mora, Piasa träffade på Godzilla VIII under firandet av hans hemkomst efter hans egna resor som ung dragonborn.
  Hans barn heter Godzilla X som hör till silverdraksläktet efter sin far och Godzilla IX som hör till blådraksläktet efter sin mor. Regimen styrs i huvudstaden Adalon.  

Arvgods

  Bön på Draconic:  Må detta svärd träffa rent, må fienden känna kylan, i ditt namn Bahamut.
Bahamuts Frostklinga Wondrous Item, Very Rare.
+2 weapon, om varelsen som skadas av detta vapen är resistant/immun mot cold dmg
kommer denna behöva slå en CON save: 17 för att inte bli av med sin resistans/immunitet
under 1 minut.
Om ägaren av vapnet gör en attack med Smite lägger du till en av tärningstypen som är i Smiten.
   

Moras Militär

  I Mora finns det normala gardet som fungerar som vakter vardagligt samt som fotsoldater i strid. De vanliga gardet bär tung rustning med Bahamuts symbol på bröstvärnet samt sköld, dessa är guldiga på det normala gardet och platinablått på elitstyrkans.   Adalons symbol sitter på krigares sköld för att försvara dom från skada och Bahamuts symbol sitter på rustningen för att ha honom nära hjärtat. Den tillhörande färgen i deras rustning är röd.   Normala Gardet: Bär tung rustning med sköld, långsvärd och en dolk, deras symbol av Bahamut är silver lakerad med silver detaljer. Skölden bär Adalons symbol som är silver lakerad.
General över hela armen - Faner () Bronze dragon ancestry (lightning).   Elitstyrkan: Bär tung rustning med sköld, långsvärd, två dolkar och långbåge, deras symbol av Bahamut är lakerad i platinablått med platinablå detaljer för att hylla Bahamut och visa att de står i högre grad än normala soldater. De bär axelmantlar i rött eller blått sammet. Adalons symbol på skölden är även här silver lakerad. De går även med namnet Adalons spjut.
Nuvarande General - Jörmun () White dragon ancestry (cold)  

Historier och legender

   

Naturtillgångar

  De bergskedjor som går igenom landet är fyllda av silver, ingen vet riktigt varför det är så men för många styrker det bara de gamla legenderna om Adalon och att de silverfyllda bergen är en direkt påverkan av Adalons bedrifter. Utifrån detta
  Mora har även lyckats skapa de första effektiva isbrytarna, de kan färdas över havet även under midvintern när havsytan kan vara istäckt.
  I de norra delarna av Vik'lar i bland annat Mora finns det en växt som kallas för Frostklocka, denna växt är väldigt användbar inom alkemi. Ska över lag ha helande effekter men med rätt blandningar skall den även kunna frysa vad som rörs av den.


Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

This article has no secrets.

Comments

Please Login in order to comment!