Helvig Fjärdig Character in Undergången i Uppsala M0 | World Anvil
BUILD YOUR OWN WORLD Like what you see? Become the Master of your own Universe!

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Helvig Fjärdig

Avsnitt 1 - Vem är Helvig, frågar du.

"Vem är jag frågar du?"   "Jag, min kära, är en 22 årig föredetta soldat. Ser du detta ärr? Detta stora ärr som löper längs hela mitt ben. Det kom från en mina ute i fronten. Jag var inkallad till fronten av Kejsare Manfred. Han hade personligen bett mig att gå mot Gutarnas patrask. Jag tog min an uppgiften med glädje. Som det gamla talesättet säger: För liv, mannamod och kejsare var jag övertygad om att Gutarna skulle falla snabbt. Jag tog mig knappt igenom grundutbildningen och placerades på den västra fronten innan jag trampade på en mina. PANG, tror jag det lät. Det är lite oklart eftersom jag vaknade av att min kamrat släpade mig mot sjukvårdarna."  

Avsnitt 2 - Synad lögn

"Ursäkta, vad säger du?"
"Kallar du mig lögnare?"
"Skulle inte jag ha varit en av Kejsarens ärade soldater menar du?"
"Har du hört att jag fastnade i en Manufakturs maskin?"
"Vad har du fått det ifrån? Från konservfabriksägaren Erish? Jag vet inte ens vem det är."
"Det är ju nonsens, skulle jag, en enkel gatumagiker ljuga ihop en sådan historia om den östra, förlåt menar den västra fronten. Menar du att jag skulle ljuga om Gutarnas horder av maskiner?"
"Vad vet du om Gutarnas teknologi, skulle Gutarna inte ha maskiner?"
"Sådana påhopp! Detta är inte sant."
"Är du emot Kejsarens?"
"Konstapel!! Det är en kejsarmotståndare här!!"
 

Avsnitt 3 - Manufakturens olycka

Manufaktur Konservmagasinet som ägs av Erish Tärt. En dag som alla andra. En dag till vid bandet av oändliga mängder av konserver som far fram längs bandet. Ett lock till som ska sättas på. Varför gör jag detta? Tänk, jag Helvig, borde vara till något bättre, någor större. Jag ser inte någon mening med att en konservburk till skapas till en anonym soldat i Kejsarens arme.   Vänta....   Det skulle jag ju kunna göra. Ska jag bli en del av Kejsarens arme? Nä, det går ju inte. De tar ju inte emot Psi-mutanter. Risken är för stor för myteri säger de på Imperiets Röst. Vad vet jag. Kanske är det så att Psi-mutationerna gör alla lite mer vaksamma. Undrar egentligen varför. Vad har vi gjort de andra? jag har inte gjort en fluga förnär. Tur jag har mina vänner. De vill mig väl åtminstonde. Det kan man inte säga om Erish.   Denna maskin har jag inte opererat förut. Inte är det någon som kan visa mig heller. Erish skickade hem mankraften. Odugliga sa han. Ett till av hans utbrott. Sen blev det som vanligt. Erish kommer och skäller oss som är kvar att vi måst jobba hårdare.  
"Helvig den där maskinen är nu ditt ansvar. Strula inte till det. Det kommer dras på din lön. Konserverna ska till Imperiets soldater. Strular du till det är det som om du strular till det för Kejasre Manfred" skrek Erish på mig.
Va fan ska jag göra. Det är bara att ställa sig vid maskinen.
Vad är detta? Denna ser inte ut som om är på sin rätta plats. Jag ska bara fixa lite. Visst sa jag till den andra operatören att jag skulle ordna med denna prylen? Helvete, maskinen rör på sig. Varför rör den på sig, den ska inte röra på sig. Helvete. Jag skriver på operatören och försöker överrösta maskinens vrål. Smärta. All denna smärta. Mitt ben sitter fast. Helvete............    

Avsnitt 4 - Kronkrediternas verklighet

von Hartmans Hospital räddade livet på mig. Den ärade Storken Jolma Pox lappade ihop mig. Jag var inte beredd på den mängd Kronkrediter som detta skulle kosta mig. Först Erish krav på att jag skulle betala för den förstörda arbetsoverallen, reparationer på maskinen jag fastnade i och ersättning för förlorad arbetsinkomst för konserverna som inte tillverkas under driftstoppet när jag drog ut ur maskinen. Sen ovanpå det så vill Jolma ha ett antal krediter för att ha lappat ihop mig.   Så detta är Imperiets nya väg? Soldater krigar för Imperiets frihet och vad har vi för frihet? Vi dör alla under skulder. Nu behöver jag hitta ett nytt sätt att slita in mina jyckar.   Hur i helvete ska jag klara av att betala mina skulder?
Är det ens någon mening att jag försöker?
Jag kan knappt gå, än mindre jobba med kroppen så hårt som Knegarna gör.
Om jag skriker ut det jag tänker blir det bättre då?
  "KEJSARE MANFRED VARFÖR HAR DU GJORT IMPERIET SÅ VERDERVÄRDIG? HUR KAN DU GÖRA SÅ EN AV DINA UNDERSÅTAR KAN DÖ AV BRIST PÅ KRETIDER? SKA DET INTE VARA DIN UPPGIFT ATT ALLA SKA HA DET BRA?"   Sorg. Ofantlig sorg. Svart hål. Hur ska jag klara mig? Kommer jag svälta ihjäl? Blir jag dragen längs en Smågränd och spöad av någon av hantlangare till Angela? Jag har inte ätit sen Jolma släppte mig från hospitalet för ett par dagar sedan. Jag borde få i mig någon krubb. Hoppas Kynnyth är hemma. Han lyssnar alltid.  

Avsnitt 5 - Spelets faror

Poker det är grejjer det. Krediter kan man vinna också. Jag måste komma ihåg att tacka Martin för att han visade hur man spelar. Jag har lyckats så in några krediter på poker, speciellt sen jag lärde mig att när motståndaren känner en glädje över att snart vinna så blir ansiktet lätt att läsa. En liten knuff i rätt riktning med Patokenisi så går det att läsa alla som en öppen bok. Det har tagit mig till detta storspel. Jag har nog aldrig sett så mycket krediter på samma plats förut. Sitter vid bordet med tre andra spelare. Korten flyger mot oss, utdelad en skicklig utdelare med fyra armar. En liten knuff i rätt riktning. Ja, ögonbrynen höjer sig, kinderna har blivit lätt rosa. Ett litet leende ser jag. Dags att spela stort.   "Jag satsar allt jag har"   Vad är det jag säger. Ojoj, denna känsla. Det är helt klart min vinst, jag är övertygad om det. Varför skulle annars Axel ge mig dessa tydliga signaler? Vinst? Va? vinst? Jag kan knappt tro det? Jag kommer äntligen kunna betala av min skuld hos Erich. Jag har svårt att se. Mina ögon har tårar i ögonen, eller glädjetårarna sprutar ut ur mina ögon.   Det var länge sedan jag gick så här lätt på väg hemåt. Nästan så jag flyger fram som om jag blivit kär igen. Om man nu kan bli kär i Hindenburg. Vem vet. Detta är nog så nära kärlek det går att komma. Vad är det för obehaglig känsla? Känns som att jag är efterföljd. Bäst att vika in här. I denna gränd kommer jag kunna skaka av mig dem.   Helvete.... Jag trodde jag var ett kvarter längre fram. Skit. En återvändsgränd. Fan. Bäst att kolla vad de vill. Nio fingrar, skit. Har Niofingerklanen redan fått nys om att jag vunnit krediter och ska råna mig? Jag hör mig själv säga:   "Vad vill ni?"   Till svar får jag:   "En sådan lätt vinst. Vi hade en psi-mutant som övervakade spelet. Den berättade att ett sken kom från dig. Som om du påverkade spelet. Du vet vad vi tycker om fuskare? Niofingerklanen kan ha överseende med ett övertramp. Det kommer bara kosta dig hela din vinst, kanske ett brutet ben eller två och lika mycket i skuld till oss."   Jag ser hur [RP] blir fasthållen av Råskinnet. Halsen skärs av. Blodet sprutar och varmt blött blod skvätter mig i ansiktet. Jag ser hur nöjda råskinnen ser ut. [RP] är död. Hur kunde de ta död på en oskyldig? Sorgen, chocken och fasan är mig övermäktig. Jag kan inte stå på benen. Jag tror jag skriker åt dem att [RP] var oskyldig. Ingen ska behöva dö för min skull. [RP] faller till marken och försvinner. Bredvid Råskinnet ser jag en annan psi-mutant. Leendet blottar gula rader av sneda tänder. Ögonen är omänskligt nöjda. Jag förstår att jag blivit utsatt för en Mardröm. Det hjälper inte mot smärtan över att ha sett [RP] dö.  

Avsnitt 6 - Cirkus Tvitter

"Kom närmare. Kom närmare. Välkommen till din bästa magiska upplevelse. Se hur prylar magistkt försvinner för att hittas igen hos en annan. Se hur din kära farmosklenod börjar levitera. Ta ett steg närmare kära publik. Där borta kan till och med en förvuxen knegarmutant trolla bort ett hus framför dina ögon. Du vill bli imponerad. Inte bara kommer du få se otorliga magiska ting, du kommer få uppleva Hydrans bästa dansare. Se hur Kläry rör sig som en smidig katt. Jag lovar att hennes svans kommer få dig att hypnotiserad tappa fokus på något annat. Om du istället vill chansa på att fördubbla dina hårt ihopknegade jyckar, här till kommer jag utmana dig i ett spel TreKortMonte. Har du lyckan med dig idag och bli snuskigt rik? Låt mig presentera, Cirkus Tvitters alldelens egna Kläry! Stora applåder"   Kläry är alltid lika elegant i sina rörelser. Vad ska man säga. Ett praktexempel på hur en dam kan trollbinda en hel grupp med fluktiga snubbar. Första piruetten, svansen tilll vänster och så en enkel berörig av den försa snubben. Hakan faller. Kläry håller i sig. Då ska vi se andra mannen som tappar hakan. Nu är det nära snart, Kläry ska bara ge mig ögat.   Där, ögat. Dags att ge vår publik en extra knuff. Andas, slappna av, fokusera på känslan. Fokus, stäng ute allt ljud, all prat och applåder i bakgrunden. Glädje, fokusera på glädje, förstärk. Se gruppen av patrask, känn in. Känn in sprickan i deras känslor. Letar, där sprickan in känslorna. Släpp fram glädje. Släpp in glädje i deras existens.   Jag hör hur publiken blir eufirisk när Kläry för en av sina volter. Applåder av sällan skådat tryck. Perfekt timing denna gång. Hoppas att det är några som känner sig tursamma och vill spla lite kort. VIlka idioter som inte hajat. Men det är mer jyckar till oss alla.   "Välkomnmen, hur var ditt namn? Sture? Välkommen Sture. SOm du ser, tre kort på bordet. Ett av dem är ett svart ess de andra är röda ess. Din uppgift är att hålla ögonen på det svarta esset och sedan peka ut var det är efter jag blandat klart. 1 jycke per försök. Är reglerna klara? Sture har du barn? Två stycken säger du det. De måste vara de finaste barnen hydran har sett, med en sådan hygglig karl till far. Du vet jag hade också barn en gång i tiden. Sten, det är en sorglig historia. Sture? jag förlåt jag sa fel, jag menade Sture. Så var är kortet?"  

Avsnitt 7 - Elinas acceptans

"Hej, vad heter du? Jag heter Helvig. Jag tycker om att leka bland träden. Det är jättekul att klättra upp till toppen. Kan du klättra upp till toppen? Ska vi tävla?"   Elina, vilket namn. Så konsigt. Jag ser inte att hon har några konstiga saker på sin kropp som de andra barnen. Är det en icke-muterad människa som mamma kallar dem? Hon vill klättra.   "1......2.......3..klättra."   Upp, fort, upp lavan kommer upp från marken,   "Nä vadå fuskstart. Vi startade på tre ju. Men... jaja du får räkna så är jag bereddd"
  Spänner öronen, där hör jag tre. Upp ska jag, klättra snabbt, smidigt. Nej, Elana... blä Elina hinner före mig,
  "Hörru, vad snabb du är, Elina. Jag är hungrig. Får du krubb varje dag? Inte jag heller. Du jag har en ide. Ska vi låna lite bröd där borta på torget? Jag kan se till att han som står där inte ser dig, och så lånar du ett bröd?"   Vilket fint minne av Elina. Brukar falla tillbaka på det när livet är tungt. Barnsligheten är så talande men smtidigt Hydras hårda tillvaro.

Avnistt 8 - Kyynyth uppenbarelse

 

Avnitt 9 - Martins snokerier

 

Avnitt 10 - Klärys förförelse

Physical Description

General Physical Condition

Tanig och lång. Äter ganska dåligt. Är inte den starkaste av personer men använder huvudet mer.

Identifying Characteristics

Ett blått smycke som han låtit fästas precis under där mössan sitter.

Mental characteristics

Personal history

Helvig är uppvuxen i Kvarteret Hydran.

Barndom

Han växte upp tillsammans med sin pappa Lorens Fjärdig och Mamma Nelle Fjärdig. Lorens var en knegare i Erich konservburksmanufraktur. Han gick upp i ottan och kom hem efter mörkrets infall. Alltid sliten och hade stora blåa påsar under ögoen. Nelle arbetade som daglönare med de arbeten hon kunde. Det var Nelle som började visa Helvig små magitrick och började introdusera honom till showens magi.   Lorens var inte så närvarande eftersom han arbetade 6 dagar i veckan i 12 timmar om dagen. När han inte arbetade sov han eller grälade med Nelle om småsaker.    

Tonår

lagom till att Helvig vad 16 år, fick Lorens en inkallsleorder från Kejsaren. [WIP]

Education

Har en grundläggande utbildning i hur man sköter maskiner på Erich manufaktur. Lärde sig att läsa hjälpligt med stöd av mamma Nelle. Livet hårda skola oförlåtlig och den svage går under. Helvig har klarat sig hyfsad genom den skolan.

Social

Social Aptitude

Skyddar sina vänner och vill att det ska vara bra för dem alla. En framtid utan sina vänner är otänkbart. Den brokiga skara Hydrans Cirkus är hans familj. Den enda han har kvar.

Mannerisms

Beteer sig väl i de flesta situationer. Kan vara lite väl inställsam ibland. Speciellt när han ska driva in folk till Hydrans Cirkus.
helvig fjarding.png
Current Status
Cirkus Tvitter att bli lönsam
Current Location
Species
Conditions
Age
22
Children
Sex
Man
Eyes
Ljusa ögon med en hint av pärla. I vissa vinklar det det ut som att han saknar en iris.
Hair
Kortklippt råttgrått hår
Skin Tone/Pigmentation
Blek och torr hy.
Height
176 cm
Weight
50 kg
Aligned Organization

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild