True Faith

True faith. Det är ett tillstånd nästan lika ovanligt som Golconda i dessa tider där passion och övertygelse snarare handlar om att berätta hur fel alla andra har än hur man själv har rätt. Det är en klurig sak, True Faith. Begreppet är missvisande. Sant, förr var det ofta en Gud kine hade fullständig tro till, sann tro, en uppriktig fromhet och glädje i att tjäna och underkasta sig något större. Men nu för tiden kan det vara nästan vad som helst. I Soviet stötte jag en gång på någon som uppnåt True Faith i kommunismen. Jag förstod först inte varför hans närvaro fick det att svida i skinnet och besten att vakna ur sin slummer i skräck, men när han höll upp sin kopia av den kommunistiska manifestet och hammaren och skäran lyste med ett sken som bländade och brände mig förstod jag. Vi var nog lika förvånade bägge två.   De är ovanliga idag, som sagt. Var årtionden sedan jag senast stötte på någon, när jag var nyomfamnad kunde jag stöta på dem lite här och var, nästan varje stad hade en eller två kine av det slaget. Jag skulle vilja säga att jag saknar dem, saknar passionen och övertygelsen, men det är nog bara mitt Brujahblod som talar. För någon som uppnått True Faith är ett hot nästan lika stort hot mot en ensam kindred som en varulv. Här är varför:  
  • Att befinna sig i deras närhet väcker bestens skräck och skadar din kropp. Varje sekund i deras närhet skadar dig, och besten vill fly för sitt liv, och om den tar över rodret slutar det aldig väl.
  • Deras heliga symbol, vad det än är, ett kors, en prideflagga, eller fucking symbolen för rebellerna i starwars (träffat en som råkat ut för en sån i Holland) bländar och skadar oss om det vore solljus.
  • Deras ord kan befalla oss. Att motstå deras befallning är... Utmattande.
  • Deras blod är som eld. Förutsatt att du ens överlever att ta dig fram till dem, det vill säga. Ta en klunk och det kan vara det sista du gör, att dricka det medför nästan alltid den slutgiltiga döden och släcker definitivt ingen törst även om du överlever.

Symptom

  • Varje turn i närheten av en kine med True Faith gör en poäng aggravated damage, och tvingar dig att göra en terror frenzy check.
  • Deras heliga symbol, vilken det än är, utstrålar ett ljus som är effektivt upp till tio meter, och att träffas av det har samma effekt som att träffas av solljus.
  • En kindred måste spendera en willpower för att vägra en befallning från någon med True Faith, så länge de är korta och koncisa (Gå ut härifrån, Släpp honom, etc.). Mer komplicerade befallningar eller befallningar som skulle döda eller allvarligt skada dig motstås automatiskt.
  • Att släcka en hunger från en kine med True Faith gör 3 poäng aggravated damage, och släcker ingen hunger.

Type
Divine
Påverkade arter

Comments

Please Login in order to comment!