Maihivern

Maihivern, també anomenada Joia del Nord és probablement la ciutat més important de Faerûn, després de Porta de Baldur i Aiguafonda. Té un gran mercat artesà amb invencions com rellotges d'aigua i làmpades de colors. És una ciutat segura, gràcies la gairebé omnipresència dels capes grises, la guàrdia de la ciutat. Majoritàriament habitada per humans, també alguns mig-elfs i de tant en tant algun nan.  

Llocs importants

Ponts i riu

La ciutat és travessada pel Riu de Maihivern fins al mar. Tres ponts uneixen les dues meitats del riu, esculpits en diverses formes: un dofí, un drac amb les ales esteses i un drac adormit. Els ponts, així com el passeig a banda i banda del riu, és un dels llocs més bonics de la ciutat, amb arbres i arbustos d'un verd intens i flors de tots els colors imaginables. L'equip de jardiners hi treballa constantment.  

La Màscara Lunar

Establiment de cinc pisos alegre i festiu, situat en un illot fora de les muralles, en el qual tots els empleats treballen amb màscares i un pentinat idèntic, trenat amb pedres brillants com la lluna. Els treballadors no revelen mai la seva identitat, cosa que els fa perfectes confidents o informadors. És un lloc alegre i de luxe, però també discret; els treballadors són confidencials, i si se'ls demana faran el que puguin per ocultar la identitat dels seus hostes.   El primer pis és un bar/taverna normal i corrent, el segon disposa d'habitacions "normaletes", el tercer d'habitacions insonoritzades de luxe (però cares), el quart un saló de festes i el cinquè es pot utilitzar per amarrar vaixells voladors o altres muntures voladores.  

Preus

Habitació de luxe per una nit 56 po pels tres, incloent serveis de cura dels dracs i beguda i menjar durant un dia.
 
Habitació normal per una nit 28 po pels tres, incloent serveis de cura dels dracs i beguda i menjar durant un dia.
 
Un àpat individual 10 po
 
Beguda Ampolla de vi de qualitat: 6po; Vi de foc: 9po; Elferquist: 20 po; Gerra de cervesa o sidra: 4 pc.
 

Castell de Maihivern

Situat a la desembocadura del riu, és una estructura impressionant. Es tracta d'un edifici enorme, altíssim però esvelt, amb parets blanques i teulades de color blau cel. Hi viu el rei, Nasher Algondar, juntament amb el seu fill (Bennan Algondar) i la seva esposa (Lemna Algondar). La seva guàrdia d'honor els segueixen a tot arreu, i fan guàrdia també a les portes dels seus dormitoris durant la nit. Als edificis al voltant del castell hi ha "castellets", vivendes per la noblesa de la ciutat.   Nasher és un home gran, d'uns seixanta anys, i ja no està en condicions de lluitar. El seu fill en té 26, però té problemes de salut i no és bo amb l'espasa. La seva seguretat realment depèn de la guàrdia reial.

Maps

  • Map of Maihivern
Owner/Ruler
Nasher Alagondar

Tema dracs

Si arriben volant no passaran desapercebuts, però la gent no s'espantarà (sobretot tenint en compte que són dracs més aviat petits). És una ciutat molt "internacional" i la gent està acostumada a coses rares pel que fa a aventurers o estrangers en general. Mentre els dracs no es posin a realment caminar pels carrers de la ciutat, els guàrdies no diran res.

Comments

Please Login in order to comment!