Summer Camp 2022 Reading Challenge

Halden
Profession | Jul 12, 2022
A szakma témájú cikkek elég haloványok Everán, általában cím + bérezés (már ha van olyan). Kellene a céhekről, oktatásról, a munka értelméről és szépségéről is írnom. Pl. egy egykori kovácsinas felkerekedett, hogy megtaláljon egy legendás, ősi törp műhelyt és most a világ legbrutálisabb fegyvereit készíti hobbiból a haverjainak... Miért ne tehetne hasonlót egy ács vagy pap? 
Skaverat
Building / Landmark | Jul 30, 2022
A cikkeimben elkélne több illusztráció, zene, saját fejléc? A linkek hiánya komolyan zavaró lehet, ha valaki olyan cikkel találkozik, hogy semmit sem tud a világról (tudom, hogy a Summer Camp alatt nem volt sok időnk szépítgetni a cikkeket). Inkább legyen minden többször megjelölve (linkelve) mint egyszer sem.
Marûagir
Settlement | Nov 24, 2022
A legtöbb településem valamelyik faj által dominált, "generic fantasy settlemet", egyedi vonások/szokások nagyon ritkán említettek. Pedig ezek adják a szerepjáték legerősebb alapját. 
Ïoras
Settlement | Jul 17, 2022
Több lore-t a törzsszövegbe, az általánosságok mellé. A leírás mellett legyen ott a történet, plusz legyenek képek, zene, miegymás (utóbbiakat már írtam, de tényleg eléggé elhanyagoltam ezt a részt...) Nagyon szeretek írni, de a játékosaim utálnak olvasni. Azt hiszem, valahogy úgy kellene tagolnom a szöveget, hogy "hé, itt a rövid lényeg" és "tessék, itt egy mese róla". Alaposan rendbe kell szednem a világot, az új világban kitapasztalom az előfizetés adta rengeteg új funkciót, és nekiállok... Egyszer.
Death nets
Tradition / Ritual | Jul 26, 2022
Kalandkampókat be kellene építeni a cikkekbe, amivel a játékosaim motivációját talán egy kissé tudnám javítani (postcovid leült a játék...). Ezzel csökkenteném azt a kérdést, amivel időnként megtalálnak egy sikeres küldetés után: "Kájem, hol van a következő felkiáltójel?" Lehet, hogy véletlenül valaki észre venné, hogy egyébként még fut 3-4 pletyka a faluban és van egy tábla a kocsma falán, munkalehetőségekkel... (Ez az! Heuréka!)
Kitchweth
Item | Jul 31, 2022
A szöveg tagolása már szembetűnő volt, a tartalma pedig sokkal teljesebb, mint a legtöbb tárgyleírásomé. Megint csak oda lyukadunk ki, hogy teleszórtam Everát egy rakás kacattal, ami látszólag nem kötődik sehová :'D (Szóval megint oda lyukadunk ki, hogy hiányzik a lore...) 
Spectrumborne
Condition | Jul 25, 2022
Evera leírásához számos betegség kapcsolódik (a hivatalos kiadványokban szereplők és néhány saját), a különböző állapotok leírása meglehetősen vázlatos. Jó lenne egy kicsit elmélyülni a témában.
The Crawling Tentacle
Myth | Jul 24, 2022
A kulturális különbözőségeket és a hagyományokat sokkal jobban is fel tudnám dolgozni a jövőben, és odafigyelhetnék ennek a kijátszására (mint ahogy most teszem Tysmera karakterével). Így belefuthatnának a kalandoraim esküvőkbe, párbajokba, falunapokba; a korábbi állami és egyházi ünnepek mellett. Eddig csak egy ilyen volt ugyanis, a révleányvári városőrség kéthetente tartandó labdajátéka a helyi lovagok ellen...
Wachen von Decorn
Building / Landmark | Jul 19, 2022
Több rejtélyt vezetett fel a szerző ebben a szövegben, mint én a teljes Lifeon hősei kampányomban :'D (ma is tanultam valami fontosat) Amit beleépítenék a saját munkámba, azok a kérdések, a rejtélyek, amikkel fokozni lehet az izgalmakat.
Az első 100%-ban itt épített világom:
Evera csodálatos világa
Geographic Location | Jan 25, 2023

A Sárkánymester által teremtett világ.Most hirtelen jó sokat ostoroztam magamat, pedig tudom, hogy mi munkám van Evera felállításában és a kampányok vezetésében.
Jó sok tippet kaptam/írtam össze és eközben sikerült rávilágítanom néhány kritikus hibámra is.
Bár egyhamar nem fogom tudni "újrahuzalozni" Everát, azt megtehetem, hogy amikor előveszek egy szócikket, akkor igazítok rajta egy keveset.
Így elkezdhetem a munkát anélkül, hogy túlságosan nagy fába vágnám a fejszémet.

Emellett pedig teszek róla, hogy minden új szócikk egy magasabb színvonalon készüljön el, szem előtt tartva a következőket:
 • Összefoglaló a lusta játékosaimnak.
 • Kalandkampók jól szem előtt.
 • Rejtélyek, kérdések.
 • Még több történelem és lore.
 • Hagyományok és kulturális vonatkozások, ha már ezt jelöltem meg állandó konfliktusként a metában.
 • Képek és média nyakelhajlásig. (Még egy ok, hogy folytassam a rajziskolát...)
 • Végre kihasználni az előfizetés adta lehetőségeket. (Most kezdem tanulni a statblokk építést pl.)

+ Kitölteni a sablonokat, ha már használom őket. Talán - egyszer - majd - saját sablonokat is készítek.
+Jó lenne egy kicsit szépíteni a cikkeken, megpróbáltam a saját fejlécek használatát, de egyelőre nem valami szép az eredmény, ezért hanyagolom...
Ötletek az olvasottakkal kapcsolatban:
 1. Lehetnének legendás szerszámok, tárgyak, híres mesterek, akikhez a világ minden szegletéből járnak tanulni, és különleges alapanyagok, amikért megéri útra kelni...
 2. Megtanultam a héten, hogy az oldalsáv hiánya/hiányossága problémás, ki kell tölteni a rendelkezésre álló helyet.
 3. Végre feltaláltam, hogyan tudok térképeket készíteni és képként beilleszteni (az elmúlt hét projektje segített).
 4. Lehet fel kellene mondanom a fontosabb cikkeket, mert esküszöm, hamarabb meghallgatják, minthogy olvasni kezdenének... (Bosszantó!)
 5. A varázslatok és bájitalok mellékhatásait is ki lehetne dolgozni.
Yay, reméltem, hogy megint belefutok egy idegen nyelvű cikkekbe, mert saját tapasztalatból tudom, hogy mennyire ijesztő mások számára az idegen szöveg... (Remélem jól lőttem be és tényleg német volt az eredeti, mert a nagy részét megértettem, és a német volt az első idegen nyelv amit tanultam naaagyon sok évvel ez előtt.)


Cover image: by Lia Felis (with Adobe Express)

Megjegyzések

Please Login in order to comment!