Schepping volgens de Meltzer

Er zijn veel verschillende scheppingsverhalen, maar het verhaal van de Meltzer is vrij uniek. En de moeite van het vertellen waard.

De Meltzer

De Meltzer zijn een geïsoleerd levende stam die diep in de bergen van de Drakenrug leven, ergens noord van het Hertogdom Doklain. Ze vallen niet onder Victaris noch onder Tacroa Makraine.

Melts

De Meltzer geloven dat de wereld geschapen is door de reus-tovenaar Melts. De Metlzer zijn vernoemd naar Melts.

Verhaal van Melts

Melts speelde met de klei in zijn tuin en vormde daarmee een bal, tevreden met het resultaat maakte hij de bal groter en groter tot deze nog maar net met zijn grote armen te omvatten was. Hij bedekte delen van de bal met mos, andere met kiezels, sommige stukken droogden uit in de zon, andere werden nat in de regen terwijl Melts aan de bal werkte in zijn tuin.

De bal van Melts werd spoedig ontdekt door de insecten die leefden in Melts zijn tuin. En ook vogeltjes sprongen er blij op rond. Dit gaf Melts een idee, en hij begon aan een langdurig proces, met vele rare en gewone ingrediënten en menig spreuk in verschillende talen brouwde Melts een grote soeppan vol met toverdrank. Nadat hij na een maand klaar was met brouwen, overgoot hij de klei bol met het brouwsel.

Daarna haastte Melts zich en bond twee lange touwen aan twee bomen in zijn tuin. Met al zijn kracht trok hij de bomen krom, en bond de touwen aan elkaar om de bal. Toen hij de touwen los liet, zwiepten de bomen weer recht op, en hiermee katapulteerde ze de bal de lucht in. De bal vloog en vloog tot die uit het zicht van Melts verdween.

De kleibal, bedekt met mos en kiezels, nat en droog, overgoten met het toverdrank, vloog de ruimte in. Daar begon het magische brouwsel te werken, de bal groeide, de kiezels werden bergen, het mos veranderde in wouden en graslanden, de droge gedeeltes werden woestijnen, de natte gedeeltes oceanen. De insecten die Melts mee had geslingerd, groeiden uit tot alle diersoorten die er op de wereld leefden.

Gerelateerde Etniciteit
Gerelateerde Locatie

Opmerkingen

Please Login in order to comment!