Wenggiums Historia in Aurin | World Anvil

Wenggiums Historia

På Svenska

Written by FirethornDragon


Wenggium grundades först 1300 F.M innan magins uppkomst. Sporten spelades då utan magi och man spelade oftast ute i naturen som skogen eller ute på en äng. Sporten går ut på att man i ett lag av fyra personer möter ett annat lag bestående av fyra personer. Man bär en bit tyg runt midjan som är ens flagga. Förlorar man den till motståndarna är man ute. Man spelar på tid och om tiden hinner rinna ut - man använder sig av timglas - får en person från varje lag avgöra matchen i en duell. Och den som vinner duellen vinner matchen.   I början eftersom de inte hade magi fick man i duellen och inom sporten använda sig av vapen. Det får man fortfarande så länge Melends inte använder magi. Det är antingen vapen eller magi. Aldrig både och. Sporten började spelas av Jahix Culture för att träna upp deras yngre för strid och spelades ofta i Chaddo. När sporten blev mer känd och populär spreds den över Aurin.   Nu 759 E.M spelas sporten i Arenan i The City of Croydon vid Felvale-EN skola för magiker och Väktare. Och där använder dem sig av magi. Dem spelar av samma orsak som orcherna började spela sporten. För att slippa ens förmågor och för att träna upp skickliga krigare och senare även skickliga magiker/väktare.   Wenggium skapades av Torgan Wenggi med hans bästa vän Ium Gosgo. De slog ihop deras namn och skapade ordet Wenggium. De insåg snabbt att de behövde mer än två personer för att spela och drog med sig några andra vänner och bildade två team av fyra personer. De delade in de fyra spelarna i en kapten, en helare för att ta hand om alla skador i varje team efter spelet, en anfallare som ska leda anfallet först. Och en försvarare som har ansvar för att skydda de andra spelarna medan de spelar. Och hindra de andra i laget från att ta deras teammedlemmars flaggor. Anfallaren är den snabbaste spelaren och ska vara skickligast i att sno flaggorna från motståndarna. Kaptenen leder laget och har ansvar för att ens team vinner och "överlever."   Dem utvecklade sporten från deras tränings lektioner där de brottas med varandra och ska få tag på en flagga till en sport. Lärarna och rektorn i Chaddo gillade deras idé och drog in det i deras utbildning. Efter det har det varit en sport som alla orcer lär sig spela inom Chaddo och de satsar även pengar på professionella lag.   Precis som vissa gör nere i Crodyon i Arenan. En gång om året har de en turnering i Croydons Arena och vart annat även en nere i Chaddo. Då är det mellan internationella professionella Wenggiumlag som spelar om titeln Världs Mästare. Ibland händer det att skolelevers lag hamnar i turneringen. Alla i Aurin är besatta av sporten och reser från flera mils avstånd bara för att se på turneringarna.  

Professionella Lag

Alverna/Crehe

Silverfåglarna - består endast av jord, vatten och luft magiker.
The Silver Birds by Charlotte.S
  Kaptenen - Malysea Evenshot - Jord magiker. (Kvinna)   Helaren - Seldral Treelance - Jord magiker (Man)   Anfallaren - Jiwen Bladeheart - Luft magiker (Kvinna)   Försvararen - Shegorm Greenflower - Vatten magiker (Man)   Silverfåglarna är ett lag från Ewrai och Izea. De träffades under deras tid vid Uraelity - Alvernas skola och har spelat tillsammans sen dess. Ett av de mest kända lagen för alverna inom sporten och en personlig favorit i Ewrai - särskilt i huvudstaden Shevesari .  
Träd Hopparna - Består av jord magiker, vatten magiker och luft magiker.
Tree Jumpers by Charlotte.S
  Kaptenen - Unul Blacksnow - Luft magikern (Man)   Helaren - Nethas Woodsinger - Jord magiker (Man)   Anfallaren - Shearcia Amberweaver - Vatten magiker (Kvinna)   Försvararen - Jalya Blacksnow - Luft magiker (Kvinna)     Träd Hopparna är ett lag från Cyessaoch Danwor. Jayla och Unul är tvillingar och är tillsammans ett oslagbart team. Med deras två bästa vänner Nethas Woodsinger och Sheracia Amberewaver är de ett av de bästa spelarna inom ligan. Dem har hållit på sen deras skolår och var ett av lagen som fick chansen att spela i ligan under deras skolår. De är favoriter från deras hemtrakter men visa föredrar ändå Silverfåglarna.
Tornado Fiskarna - Består endast av jord magiker, vatten magiker och luft magiker.
Tornado Fishes by Charlotte.S
  Kaptenen - Ryaran Lunastriker - Vatten magiker (Kvinna)   Helaren - Aradan Greenfeather - Vatten magiker (Man)   Anfallaren - Filallas Seacrest - Jord magiker (Man)   Försvararen - Llavaria Stonearrow - Luft magiker (Kvinna)   Tornado Fiskarna är från Danwor och Ayeon. De har fått sitt namn efter deras försvarare Llvaria som kan orsaka tornados med sin luft magi och fisken är Danwors sigill. Där av namnet Tornado Fiskarna. Dem är ett lag som började spela professionellt för ett par år sen och steg ganska högt upp i ligan fort.
Eldsvarnarna - Är det enda alv teamet inom sporten som har en eld magiker och endast kvinnor.
The Fire Swans by Charlotte.S
  Kaptenen - Illiri Firestorm - Eld magiker (Kvinna)   Helaren - Denra Starwater - Jord magiker (Kvinna)   Anfallaren - Llasha Bladeswift - Vatten magiker (Kvinna)   Försvararen - Fylora Dewthorn - Luft magiker (Kvinna)   Eldsvarnarna är det mest kontroversiella laget som består av alver. De kommer från Ilrny - EN och Rahegos . Eld alver inom alvernas kultur ses ner på de kallar det Eld Sjukan. De till och med har svårt att få en utbildning i alvernas skola Uraelity och tvingas oftast flytta från deras hemländer för att kunna leva ett normalt liv. De får bo utanför städerna och fryses ut från resten av alverna. Det sägs att familjen som föder en eld magiker är har en förbannelse över sig - om de är alver. Något som Illiri Firestorm inte håller med om. Så hon startade ett lag med alver hon träffade på inom Rådet (Det magiska Rådet) skola Felvale. Och när hon kommer tillbaks hem försöker hon utbilda unga alver som är eldmagiker i Rahegos och visa dem att det finns en framtid för en eld Crehe. Och att man trots att man är en eld alv att man ändå är en riktig Crehe.

Orcerna/Jahix

Blå Vargarnas Klan
Blue Wolves Clan by Charlotte.S
  Kaptenen - Tharust Vicefang - Luft magiker (Man)   Helaren - Algu Stormlock - Vatten magiker (Kvinna)   Anfallaren - Medashim Dreamblood - Eld magiker (Kvinna)   Försvararen - Brikk Barrenstriker - Jord magiker (Man)   Blå Vargarnas Klan är ett Wenggiumlag från Blå Vargarnas Klan. Där av namnet. Varje professionellt Wenggium team döper sig efter sin klans namn och lägger till en färg, för att visa vilken av klanerna dem är. Blå är färgen de har på sin flagga och deras krigsmålning. Så de är Vinter Vargarnas Klan. Men döper om sig till Blå Vargarnas Klan. De har alla studerat vid Chaddo i Yongar och kommer från Usuin
Bärnstens Rävarnas Klan
The Amber Foxes Clan by Charlotte.S
  Kaptenen - Ihrzuc - Vatten magiker (Kvinna)   Helaren - Zahar Graveeye - Jord magiker (Kvinna)   Anfallaren - Drotzeld - Eld magiker (Man)   Försvararen - Garur - Luft magiker (Man)   Bärnstens Rävarnas Klan är en blandad klan. De har en spelare från en annan klan där av namnet Bärnsten i deras namn Bärnstens Rävarna. Zahar Graveeyes är från en annan klan som heter Rävarnas klan men från de varmare trakterna och de andra är från de lite kyligare trakterna. Men deras klaner är ett systerskap. Så klanerna godkände att dem spelade Wenggium tillsammans. Precis som alla orcer träffades dem fyra spelarna i Chaddo Alla av dem växte upp i Yongar.
Silverrandiga Huggormarnas Klan
The Silver Striped Vipers Clan by Charlotte.S
  Kaptenen - Batzod - Luft magiker (Man)   Helaren - Rag'gumul - Jord magiker (Man)   Anfallaren - Rovoch - Vatten magiker (Man)   Försvararen - Hamvodal - Eld magiker (Man)   Silverrandiga Huggormarnas Klan är ett av orc teamen som endast består av män. Men de här fyra är alla bröder från samma klan. De växte upp i Yongar och studerade vid Chaddo. Deras systrar har också ett team. De är de Silverrandiga Skugghuggormarnas Klan. De är halvsyskon. Eldmagikerna och Jord magikerna är helsyskon och Vatten magikerna och Luftmagikerna är helsyskon. Men de ser varandra som hela syskon och ordet halv existerar inte i deras familj.
Silverrandiga Skugghuggormarnas Klan
The Silver Striped Shadow Vipers Clan by Charlotte.S
  Kaptenen - Asgo - Eld Magiker (Kvinna)   Helaren - Inthegus - Vatten Magiker (Kvinna)   Anfallaren - Sokada - Luft Magiker (Kvinna)   Försvararen - Mamgu'ty - Jord Magiker (Kvinna)   Silverrandiga Skugghuggormarnas Klan är systrarna som är syskon med Silverrandiga Huggormarnas Klan. De är halvsyskon. Eldmagikerna och Jord magikerna är helsyskon och Vatten magikerna och Luftmagikerna är helsyskon. Men de ser varandra som hela syskon och ordet halv existerar inte i deras familj. Systrarna är från samma klan som deras bröder men har valt att lägga till ordet Skugga för att symbolisera att deras mamma är från en annan Silverrandig Huggormsklan än deras far. Flickorna följde i deras bröders fotspår men de är mer populära än deras bröder inom sporten och de tävlar även i icke-magiska Wenggium matcher. Något deras bröder valt att inte göra.
Svartrandiga Pilfåglarnas Klan
The Black Striped Arrowbirds Clan by Charlotte.S
  Kaptenen - Threhlgamech Skullchampion - Luft Magiker (Man)   Helaren - Molomaz Bloodguard - Jord Magiker (Man)   Anfallaren - Sagdo Ironwish - Vatten Magiker (Man)   Försvararen - Asu Strongslayer - Eld magiker (Man)   Svartrandiga Pilfåglarnas Klan är en av de bästa Wenggium teamen från Yongar. De är nog de mest populäraste teamet inom sporten någonsin och är ett av de mest kändaste teamen världen över. Teamet bildades i slutet av deras skolår vid Chaddo och de tittade på en av de årliga turneringarna nere i Croydon i Arenan. Det var det som tillslut fick de fyra männen att bilda ett team. Och ingen av dem har ångrat det sen dess.

Magikerna/Melends

Korparna
Ravens by Charlotte.S
  Kaptenen - Trinette Fawcett - Luft Magiker (Kvinna)   Helaren - Rayna Crowder - Vatten Magiker (Kvinna)   Anfallaren - Melodie Holton - Eld Magiker (Kvinna)   Försvararen - Destanee Denholm - Jord Magiker (Kvinna)   Korparna är ett fyra melends från Rådet som valt att spela Wenggium professionellt istället för att bli Väktare på heltid. De är ett team eftersom dem insåg att det är enklast för Väktare inom Rådet att spela som ett team. Och det krockar inte med deras uppdrag i framtiden. De är ett av de få Väktare teamen som valt att spela Wenggium på heltid.
Rödmannade Lejonen
Red-maned Lions by Charlotte.S
  Kaptenen - Audric Nightwish - Jord Magiker (Man)   Helaren - Bonham Flameband - Vatten Magiker (Man)   Anfallaren - Searlas Leanvein - Luft Magiker (Man)   Försvararen - Gerion Mageray - Eld Magiker (Man)   Rödmannade Lejonen är ett team från Rådet som valt att spela Wenggium professionellt. Dem är ett av de mer populärare teamen inom Aurin i Sporten. Vissa av dem dejtar några från de andra proffs teamen i Wenggium. De är också ett av de mest kända teamen i Croydon.
Vinterspöket
The Winter Ghost by Charlotte.S
  Kaptenen - Elsa Morrow - Eld Magiker (Kvinna)   Helaren - Ethan Arrowsea - Vatten Magiker (Man)   Anfallaren - Cristal Reedwood - Luft Magiker (Kvinna)   Försvararen - Riley Forestbank - Jord Magiker (Man)   Vinterspöket tog sitt namn från legenden om Kameleont ormen. De gillade namnet och tog det som sitt teamnamn. De har spelat tillsammans sen de gick i Felvale i Croydon. Alla av dem topp elever i sin årskurs och diplomater och historiker. Men de valde sporten eftersom det var deras största passion. De är det populäraste teamet i Croydon och ett av de mest populäraste runt om i Aurin. De är ett av det mest oslagbara teamet som finns. De tävlar även i icke-magiska turneringar. Det är de dem tycker är den största utmaningen och därför roligast. De är också det äldsta professionella laget i ligorna just nu, dem har spelar professionellt i 22 år.
Sport

Facta om Wenggium


 • Sporten grundades 1300 F.M (Innan Magin) i Chaddo, Yongar.
 
 • Sporten skapdes av Tongar Wenggi och Ium Gosgo.
 
 • De första matcherna spelades i skogen.
 
 • Ingen under 12 har någonsin fått spela sporten professionellt. Förutom Alenandra Hayes.
 
 • Ingen har dött i sporten - men man kan bli allvarligt skadad.
 
 • Den längsta matchen som avslutades i duell varade i tre veckor. Så infogades dueller i sporten och tid.
 
 • Man spelar med skydd - oftast gambeson.
 
 • Pilbågar är inte tillåtna - inte ens om man väljer endas vapen.
 
 • Arenan grundades 99 E.M. (Efter Magin) i Croydon.
 
 • Chaddo har en egen Arena sen 97 E.M.(Efter Magin). Den används ofta för turneringarna vartannat år.
 
 • Yongar är det enda landet som fortfarande spelar utan magi. Med undantag för Usuin och Chadal.
 
 • Dvärgar spelar inte sporten. Men de satsar en hel massa pengar på den.
 
 • Få icke-magiker team finns i sporten men ingen av dem spelar inom dem professionella ligorna. Men dem spelar oftast i olika turneringar i Chaddo.
 
 • Den första turneringen i Wenggium hölls i Chaddo år 237 E.M. (Efter Magin).
 
 • Sporten blev Yongars national sport 09E.M. (Efter Magin).
 
 • Det finns 933 regler inom sporten men endast drygt 100 nämns under en match
 
 • Melends började spela sporten 73 E.M.
 
 • Creheths började spela sporten 23 E.M.
 
 • Man kan slå vad med en pirat eller smugglare med en match i Wenggium för att få ut information. (Särskilt Dvärgar)

Skaparna av Wenggium


Torgan Wenggi

Torgan Wenggi by Charlotte.S

Ium Gosgo

Ium Gosgo by Charlotte.SCover image: by Charlotte.S

Comments

Author's Notes

Wenggiums History in Swedish


Please Login in order to comment!