Portal Väktare

Svenska

Written by FirethornDragon

"Många skrattar åt oss. De tror att vårt arbete är enkelt. Men tro mig, det är allt annat än enkelt. Stå här en dag och då vet du hur okvalificerad du är att göra narr av mig. Vi är första beskyddet mot vad som än kommer igenom en portal. Det är inte Väktarna. Det är vi. Glöm aldrig det."
En Portal Väktare till en student vid Felvale

Career

Qualifications

För att kunna arbeta som Portal Väktare måste man ha en examen från det Magiska Rådets skola Felvale_EN. Och åtminstone läst grundkursen i kristall lära, för att ha lite kunskap om kristallerna och hur de fungerar. De måste också ha godkänt i grundläggande helande och kunna minst ett språk till utöver det anmäla språket.

Payment & Reimbursement

Beroende på vart du står som Portal Väktare kan du få olika betalt. Om du är Portal Väktare vid ett kungarike kan du få riktigt bra betalt. I vissa fall kan du få upp till tjugo Detar (guldmynt) i veckan och på andra ställen kan du få upp till trettio Ghind (koppar) mynt per månad. Det skiftar beroende på vart du jobbar och för vem.

Other Benefits

Som Portal Väktare får du resa runt en hel del om du vill och du har makten att porta vem du vill. Du kan också stänga och öppna portalen när du vill så länge du inte arbetar för en högt uppsatt organisation eller ett kungarike. De får även tillgång till portal kristaller och kan därför öppna din egen portal om det skulle behövas.     Men för Portal Väktare spelar det ingen roll om du är kung eller gudarna själv. De vaktar Portalerna och de följer reglerna. De kan trots order från en kung eller drottning stänga eller öppna en portal om de anser att det är nödvändigt. Som exempelvis under ett krig, invasion, om någon skulle behöva akut vård eller om de behöver fly från något.

Perception

Purpose

Portal Väktares uppgift är att vakta Portaler som Väktare, Diplomater och kungafamiljer och vanliga personer reser igenom. Deras uppgift är att se till att de som inte får komma igenom inte kommer igenom. Och de som får komma igenom kan komma och gå som de vill utan problem. De är som säkerhets vakter.     Portal Väktarna har även som uppgift att se till att informera Väktarna eller riddare, beroende på vart de arbetar någonstans, om en tjuv eller smugglare försöker använda en portal. Och de har ett extra öga ute för brottslingar. De släpper inte förbi någon som inte får komma igenom och släpper förbi dem som får. De har även rätten att stoppa vem de vill om de anser att du är misstänksam.

Social Status

Många tycker att arbetet som Portal Väktare låter tråkigt. Ingen inom Rådet vill arbeta som Portal Väktare. De ser det som en väldigt låg status att arbeta som Portal Väktare. Men de glömmer av hur viktiga de faktiskt är. De som arbetar som Portal Väktare har aldrig en tråkig dag. Ibland måste de stoppa folk från att ta sig igenom. Ibland behöver de kontrollera papper och dokument som de har verkligen stämmer och inte är förfalskade. Ibland behöver de använda sin grundläggande kunskap om helande för att hjälpa någon som blivit skadad. Andra dagar kan de behöva spåra upp ett djur som tagit sig genom en portal för att se till att det inte är skadat eller smugglats in av smugglare.     De kan även porta studenter från att ta portalen vid Felvale till Uraelity om de känner för det. Många ser yrket som något tråkigt och något som alla hellre skulle korsa Odos Passet för istället för att arbeta som Portal Väktare. Men om du hamnar på fel fot med en Portal Väktare, önskar jag dig lycka till. Du kanske aldrig kommer få ta den portalen igen. Någonsin.

History

Från början när portaler skapades kunde personer med en portal kristall skapa dem hur de ville. Detta skapade problem runt om i Aurin. Så Rådet gick in och utbildade Portal Väktare. De första Portal Väktarna var sju personer. De var ett team på den tiden då Rådet lät mer än fyra personer bilda ett team. De sju personerna delade sig och tog en portal två och två.     Förutom en som vaktade portalen nere vid Rådet och stod där själv. När de började med Portal Väktarna märkte de att de fick mer ordning och det var enklare att fånga brottslingar och efterlysta personer. Och har sen dess endast gett ut portal kristaller till få diplomater som visar att de kan använda det ansvarsfullt, och Rådets Äldsta och Överhuvudet. Annars är det bara Portal Väktare som har rätten att få använda portal kristaller.

Operations

Tools

Alla Portal Väktare är utrustade med en portal kristall, handbojor, enkla helande örter, en falk så de enkelt kan skicka meddelanden om det behövs och ett svärd. Ibland bär de även spjut eller stavar. Och vissa är utrustade med pilbågar. Vapnet beror på vart portalen står och vart de är någonstans. Men alla är minst utrustade med minst ett svärd när det kommer till vapen.

Materials

De är utrustade med fältflaskor, förband, mat och allt annat som de kan behöva beroende på vem som kommer igenom portal. Eller när de blir är hungriga och törstiga, eller om de skadar sig under arbetet. Alla av dem bär på enkla helande örter, trolldrycker, handbojor och pengar. Rätt ovanligt men man vet aldrig när man behöver pengar. Och ett lexikon för olika språk om de inte förstår vad du säger.

Workplace

Portal Väktare kan arbeta överallt runt om i Aurin. De står framför portalen oftast två och två och kontrollerar alla som går igenom och kommer igenom. Det kan vara kallt, varmt, ute i skogen, vid ett slott eller mitt ute i bergen i snön som exempelvis vid Den frusna björnen, nära The Quidric Inn. Så det beror på vart man är någonstans och arbetar. Förhållanden kan ändras rätt fort på visa platser och på andra är det rätt likt dag ut och dag in.

Provided Services

Portal Väktare kan ibland behöva hela personer som kommer förbi portalen, eller ge dem enkla örter mot illamående. De kan ibland bli bedda att hålla ett öga efter brottslingar som försöker ta sig förbi. Och inte släppa in vissa personer eller släppa förbi dem. De kan också peka ut vilket håll du ska gå åt om du är vilse.

Dangers & Hazards

Det kan bli farligt att arbeta som Portal Väktare. Man vet aldrig om någon brottsling kommer förbi som man behöver stoppa. Eller om något djur lyckats ta sig förbi och de behöver kunna lugna ner det, eller döda det. Portal Väktare är oftast inte i fara men det kan variera. Och det beror oftast på vart de arbetar någonstans och i vilken del av Aurin de befinner sig i. Vissa av platserna har man en större risk att bli skadad på. Men Portal Väktarna är utbildade Väktare från Rådet och vet om vilka risker som kommer med nästan alla arbeten inom Rådet.

Type
Transportation
Demand
Hög efterfrågan
Legality
Yrket är väldigt lagligt. Men det finns vissa smugglare och pirater som lyckats sno åt sig en portal kristall och deras portaler är inte lagliga, och deras portaler är inte tillåtna. Men yrket är lagligt.   De enda som har rätten att öppna en portal som inte är en Portal Väktare är vissa Diplomater, Överhuvudet och Bok Väktare (Book Guardians).
Related Technologies
Fakta
 
  • Portal Väktare är ett av de farligaste yrkena inom Rådet
   
  • Det är inte många som självmant väljer att bli Portal Väktare eftersom de tror att det är ett tråkigt jobb. De som blir Portal Väktare har oftast inget annat val.
     
  • De har rätten att porta dig från en portal
   
  • De blir sällan förflyttade från en plats de är på om det inte är en plats där de behöver byta ut Portal Väktare efter varje halvår.
     
  • Portal Väktare arbetar alltid två och två. I väldigt sällsynta fall arbetar de själva.
     
  • Portal Väktare har en utbildning från Felvale Rådets skola för Magiker och Väktare
     
  • De får olika betalt beroende på vart de arbetar någonstans och för vem
   
  • De har rätten till tre månaders oavbruten semester per år, som de kan dela upp hur de vill
     
  • Alla Portal Väktare bär alltid med sig ett dokument eller en rulle på alla diplomater, Bok Väktare, De Äldsta och Överhuvudets namn på   med en liten skiss av varje person för att se ifall de har behörighet att öppna och resa genom deras egna portaler.     De uppdaterar också deras portal kristall behörigheter regelbundet. Detta är för att stoppa tjuvar.
       
  • Många av Portal Väktarna är emot jobbet i början, men när de väl börjat jobba som Portal Väktare, inser dem att de faktiskt får göra allting de lärt sig under deras utbildning.
Portaler
Technology / Science | Jul 22, 2022
The Magic Council
Organization | Nov 30, 2022
Felvale_EN
Building / Landmark | Feb 23, 2023


Cover image: Portal by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!