Mizigral skogen

Svenska

Written by FirethornDragon

Mizigral skogen är en skog som sträcker sig över gränsen mellan Chadal och Kired. Mizigral skogen används oftast av Merana - School for knights and soldiers för deras utbildning. De har olika slags träningar ute i skogen som involverar allt från överlevnad, spårning, helande och combat träning.    

Mizigral skogen och Merana skolan för soldater och riddare

Mizigral skogen är en gammal skog och sägs ha blivit döpt Mizigral skogen efter en gammal soldat från Merana, som kom på Mizigral taktiken. En slags strategiskt bakhålls taktik, som han använde för att vinna många stider under sin tid.     Enligt historian och ryktet på Merana skolan är att Mizigral var först med att använda sig av den tekniken ute i skogen runt skolan under ett anfall när Merana först grundades. Det är en teknisk som studenterna vid Merana får lära sig vid platsen där slaget sägs ha ägt rum. Under årens gång har många strider ägt rum där. Arméer har möts, dueller har pågått och nu används den mest som tränings plats för studenterna vid Merana. Det finns även studenter vid skolan som ibland smyger ut i skogen för att utmana de andra lärlingarna.     Många legender och myter som handlar om skogen gillar studenterna att sprida runt. De gillar att försöka skrämma första års lärlingar och de äldre lärlingarna brukar utsätta nya personer för ett test. Ett test som oftast involverar att smyga ut i skogen mitt i natten när den är som mörkast för att se hur länge de klarar av att vara ute i mörkret. Skogen är en förbjuden plats för alla lärlingar när det börjar bli mörkt ute och ingen lärling får vara där ute själv utan en lärare eller mästare. Det beror mest på att de inte känner till skogen men också på grund av alla djur och varelser som lever ute i skogen. För att inte nämna att de kan hamna för nära gränsen vid Kired. Trots att Chadal och Kired är i fred har landet Kired fortfarande ett inbördeskrig. Och det gör det inte säkert för någon att röra sig för nära gränsen vid Kired utan en mästare eller lärare ifall något skulle hända.     Förutom träningen som lärlingarna gör i skogen och hur skogen Mizigral sägs ha fått sitt namn, finns det andra historiska traditioner som äger rum ute i skogen. Som lärlingarnas första överlevnads prov under deras första år. Till deras styrkeprov under deras sista år. Det finns många statyer, böcker, berättelser och historier som skolan lär ut om olika tekniker, strategier och exempel på taktiker som sägs ha utspelats ute i Mizigral skogen. Och mycket av det får lärlingarna vid Merana skolan lära sig genom åren. Nästan allting som de behöver lära sig inom taktik och strategi på land, får de lära sig ute i Mizigral skogen.    

Flora och Fauna

Mizigral skogen är fylld av olika slags örter, växter och blommor. Många av dem används i Merana skolans utbildning för helande, vad de kan äta och vad som är giftigt och hur man kan använda sig av det till ens fördel under ett anfall. De används också i deras trolldrycks lektioner som alla lärlingar måste läsa under deras tid vid Merana.     Förutom alla växter som finns ute i skogen, finns det även djur och varelser. Många av djuren som lever ute i skogen har inga magiska krafter men de finns vissa som lärlingarna så väl som deras lärare och mästare behöver vara på sin vakt mot. Det finns fåglar ute i skogen som de behöver vara extra försiktiga kring särskilt när de närar sig bergskedjan som går genom delar av skogen. Alla varelser ute i skogen är inte vänliga och många av dem anfaller vid tecken på fara. Förutom björnar, viltsvin, rådjur, harar och någon räv är de flesta varelserna de springer på oftast inget hot mot dem.     De jagar de flesta av djuren ute i skogen för mat eller när de lär sig hur man jagar och spårar. Trots att alla varelser i skogen inte är något att leka med finns det många lärlingar från Merana som försöker sig på att spåra dem ändå. Det finns mycket stolthet kring vad för djur man lyckas fälla under sin första jakt eller lyckas spåra upp under deras första spårar prov. De flesta lyckas hitta en hjort, hare eller en räv är de mer sällsynta och svårare djuren att spåra upp som oftast ger lärlingarna högre status bland deras kamrater. Som en björn, viltsvin och det svåraste att spåra upp av allihop. Arav fågeln.     Mizigral skogens årstider påverkar faunan och floran i skogen. Under vintern är hela skogen täckt av snö, under hösten har alla löv ändrat färg och under våren blommar nästan hela skogen. Mizigral skogen ändras med årstiden och det påverkar vad för djur och varelser som gillar att röra sig i skogen. Vissa växter kan man endast hitta eller få tag på under vissa årstider i skogen. Och bara under den tiden.
Merana´s Crest by Charlotte.S
Typ
Forest
Included Locations
Inhabiting Species
  • Mizigral skogen används för det mesta endast av Merana skolan för soldater och riddarE
   
  • Om en student vid Merana lyckas spåra upp en Arav fågeln får de inte enbart respekt från deras lärare och mästare. Det ger en också en högre status och respekt bland deras kamrater
   
  • Mizigral skogen är döpt efter Mizigral som var en av de första studenterna vid Merana
   
  • Många historiska stider har skett ute i Mizigral skogen, men den används nu endast som en träningsplats för lärlingarna vid Merana skolan för soldater och riddare
   
  • Mizigral skogen är den enda platsen man kan se Arav fågeln


Cover image: Mizigral Skogen by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!