Kapten Denholms Kompass

Written by FirethornDragon

Legenden om Kaptenen Denholm

Kapten Denholms kompass är en artefakt som varit försvunnen i flera århundranden. Hon var en känd pirat som aldrig lyckades bli tillfånga tagen av någon. Och tro mig det var många som försökte få död på den kvinnan. Hon reste runt hela Aurin under sin tid, snodde åt sig många skatter, juveler och var med i ett och annat uppror. Hon blev känd som Spök Kaptenen. Ett namn hon sägs ha burit med stolthet.   Det gick många rykten om hur Denholm lyckades fly undan från alla Väktare, vakter, soldater, riddare och alla adelsmän och kungar som ville få tag på henne. Det sägs att hon aldrig gick någonstans utan sin kompass och gillade att visa upp den för folk. Hon brukade dingla den framför dem när hon ville reta upp någon. Och förklarade delvis vad en kompass är bra för. Det sägs att hennes kompass var det som gjorde att hon kunde försvinna ur tomma intet. Många sägs ha berättat hur hon kunde stå där ena sekunden och sen bara försvann ur tomma intet. Som ett spöke eller vålnad.

Vad som egentligen är sant

Kapten Denholm var jagad över hela Aurin förutom i Rubros. Nere vid Död Mans Port. Ingen vet riktigt mycket om henne personligen förutom att hon var den mest svårfångade piraten någonsin. Hon sägs ha blivit uppfostrad av smugglare och ficktjuvar. När hon var yngre sägs det att hon snodde ett värdefullt föremål från någon hon arbetade för. En kompass. Kompassen sägs ha varit tillverkad av dvärgarna nere vid Mer Kuldir själva. Där allt det finaste och mest komplicerade hantverken kommer ifrån. Kompassen sägs ha blivit mixtrad med en Rychell Kristall. En portal kristall som kan teleporterna en till vart man vill i hela Aurin.   Och som en ung tjej sägs Denholm verkligen fastnat för föremålet så hon snodde den. Den såg ut som en helt vanlig kompass. Något alla sjöfarare har på sig. Förutom vissa knappar på sidan och kompassen lös i mörkret om man öppnade dess lock. Många ville åt kompassen när de fick reda på dess förmågor. Och ville att dvärgarna skulle tillverka fler men de totalvägrade och sa att de fick mer än välbetalt för att endast göra en. Kompassen sägs aldrig ha lämnat Kapten Denholms sida sen hon snodde den. Och hon använde den för att ta sig runt hela Aurin, stjäla vad hon ville och komma undan med det.   Men en dag försvann hon lika spårlöst som legenden om henne. Som om hon aldrig existerade. Och många pirater och smugglare har sen dess försökt hitta hennes kompass. Denholms Kompass. Begravd någonstans med henne ute till havs. Det är vad de flesta tror. Men ingen vet vart hon sist sågs eller vart hon dog. Allt de vet är att kompassen finns där ute någonstans. Och de vill åt Denholms Kompass.

Tillverkningsprocess

Dvärgarna från Mer Kuldir vill inte dela med sig av den processen med någon utomstående. Så allt de kan säga är att det tog dem arton månader att tillverka den. Och sen på grund av vissa felsteg ytligare 3 år. Och du behöver en Rychell Kristall. Men det hörde du inte från dem.
Item type
Tool
Subtyp / Modell
Råmaterial och komponenter
Kompassen är gjord av någon slags metall som gör den svår att slå sönder. Eller förstöra. Den har glas på insidan och en Rychell Kristall någonstans inom den. Och sägs ha inskrifter på baksidan.


Cover image: by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!