Draraura (Dra_ra_ura)

Svenska

Written by FirethornDragon

"Ingen som satt sin fot i Draraura har någonsin kommit tillbaks levande. Bara giriga och maktgalna idioter försöker sätta sin fot där inne. Alla andra vet bättre. Tro mig, är din vän i Draraura, är hon redan död."

Summary

Det sägs att vid våtmarken Draraura i huvudstaden Ambalos av Chioya har kungafamiljen Silvercrown gömt undan en Namagurhoq. En magisk fågel som sägs kunna besanna ens innersta önskningar. Folket av Chioya tror att kungafamiljen har använt sig av fågeln för att kunna stanna på tronen, efter upproret som hände 291 E.M.     Allt folket av Chioya vet är att ingen förutom kungafamiljen Silvercrown får sätta sin fot i Draraura och ingen annan familj har styrt riket lika länge som dem. Andra tror att det är där kungen slänger alla brottslingar och hans fiender för att låta Smoke moss ta hand om dem och döda dem åt kungen. Allt de vet är att skumma saker händer vid Draraura och det finns något där inne som kungafamiljen vaktar. Något de inte vill att någon ska få reda på. Allt de folket av Chioya vet är att de som lyckas tas sig in på våtmarken kommer aldrig tillbaks ut igen.

Historical Basis

Under 291 E.M när Chioya hade uppror från folket i huvudstaden Ambalos och runt om i riket använde sig den dåvarande kungen sig av rök mossan som han hittade vid våtmarken. Han hade studerat dess färger och röken, och lärde sig när de var okej att plocka genom att använda sig av fångar. På det sättet fick han sina vakter och riddare att använda sig av mossan för att göra sig av med hans fiender och rebeller. Han såg till att förbjuda alla andra förutom han och hans familj att vara vid våtmarken. Mest för att han inte ville att andra skulle dö av misstag på grund av mossan. Och för att han inte ville att någon annan skulle få reda på mossans speciella krafter.

Spread

Legenden om Draraura är känd över hela Chioya även ut till Rubros och vissa i Aqeron och Sogal känner till legenden. Men utanför är det inte många som känner till legenden om de inte besökt platsen själva, eller träffat något som kommer från de platserna. Nu för tiden vet många om rök mossans krafter och vad man kan göra med den. Trots det ligger legenden om Draraura kvar.

Variations & Mutation

Ju längre bort myten spreds i och bort från Chioya desto mer handlade det om kungen som en brutal mördare. Särskilt under tiden då legenden spreds. Några århundranden efter upproret började legenden handla mer och mer om ifall kungafamiljen döljer en Namagurhoq. Många börjar tro på den legenden eftersom de vet att Smoke moss är en plats där fågeln väljer att bygga sina bon i och leva vid. Men ingen kan bevisa det.     Den magiska fågeln är svår att hitta och är väldigt sällsynt. Till och med när man är runt rök mossa är det ingen garanti att fågeln har byggt ett bo där. Men många tror att efter upproret runt 291 E.M. och eftersom det knappt varit något efter det, att kungafamiljen har en Namagurhoq gömd i våtmarken. Och att de använder sig av fågeln för att behålla makten. Det finns en liknande legend och myt nere i Long Xae som berättas ungefär likadant. Allt de vet är att den som är modig och dumdristig nog att försöka ta sig in Draraura aldrig kommer tillbaks igen.

Nuvarande år

759 E.M (After Magic)
Namagurhoq
Species | Jan 8, 2022
Smoke moss
Species | Nov 5, 2022
Brenox kultur - (människor som lever inom de röda delarna på kartan)
Ethnicity | Jan 1, 2022


Cover image: Ambalos by Charlotte.S

Comments

Please Login in order to comment!