Strömtzaren

Strömtzaren är ett av Euvarikas farligaste monster. Den nästan 70 meter långa monstret lever bland kusten för attackera de skepp som vågar sig nära dess vatten. Strömtzaren beskrivs som en blandning mellan en drake och en kraken, besitter ett flertalet enorma tentakler som den använder för att dra ner skepp med och en enorm käft med sylvassa tänder för slita även den största av varelse i stycken. Strömtzaren har förmågan att kunna absorbera magiska energier och använda dem för att stärka sina egna förmågor, exakt hur detta fungerar är akademikerna väldigt osäkra på.   Även om attacker mot skepp sker mycket sällan, så sker det tillräckligt ofta för att sprida skräck och myter över strömtzarens närvaro. Västrike, Baspia och Elenaithol har tillsammans utlovat en riklig belöning till dem som lyckas dräpa monstret.

Physical Description

General Physical Condition

Den 68 meter långa varelsen är nästan ormlik i sin form. Den har ett drakliknande huvud med lysande gula ögon och från sin kropp växer ett åtskildriga tentakler som den kan styra efter sin vilja. Monstret har nästan ett utomjordisk och nätliknande gråaktig metallisk hy som täcker lager efter lager dess enorma kropp.   Tänderna är enorma och vassa, och går i tre rader. På de enorma och långa tentaklerna är det mellan 3-12 cm långa vassa metalliska hårstrån som den använder för att fästa tag och hålla fast sina byten.

Special abilities

Strömtzaren verkar besitta ett högre intelligens och sinnen som är anpassade för de djupa haven. Hon verkar vara medveten vad som händer på ytan, kan planera och attackera när det är som mest lönsamt för henne.   Hennes metalliska hy gör det svårt för vanliga vapen såsom harpuner, svärd eller yxor att skada henne, vilket gör att många förknippar Strömtzaren med en drake då dom har liknande egenskaper.   Strömtzarens mest fantastiska förmåga är att kunna absorbera upp magiska energier och transformera det till sina egna kraftkällor när hon är medveten om de magiska fälten. Detta betyder att kasta magiska besvärjelser på henne fungerar inte i långa loppet, då hon blir medveten om de magiska fälten och därefter absorberar dem till sin egen.   Överlevande berättar att Strömtzaren har den groteska förmågan att skapa en luftbubbla av magisk liknande slem runt sina skepp som hon drar ner, som hon vill hålla sina offer vid liv. Detta slem verkar ha helande krafter, likt alvmagi, något som gör att folk spekulerar att hon kan ha förmågan att hålla sina offer vid liv så länge som hon behöver dem nere under ytan.

Mental characteristics

Personal history

De tidigaste dokumentationerna om Strömtzaren kommer från vittnesmål från handelskeppet Duvgasten som färdades från Rova till Euvarika år 573.  
"Vid femtionde dagen reste sig en ö på styrbord sida. En drake med krakens kropp höll en val i sina käftar och slog den mot havets yta. Havsdraken slet sedan sönder valen i två och gav ett vrål innan hon försvann ner i djupet åter. Vrålet var som pulserande öronbedövande fågelskrik med toner av bergskedjor."
 • Styrman Le'vanna, Handelsskeppet Duvgast.
 • Strömtzaren bevittnadets flera gånger på ytan, och den drog sig allt närmare Euvarika. Varelsen kallades först Havsfjärilen men döptes om bland allmänheten efter Kröthrikes regent Tzarkejsar Bazihi II. Tzarkejsaren i en av sina galna episoder sprang ut i havet naken och utropade sig som strömmens mästare och tämjaren av havsfjärilar, vilket gjorde Strömtzaren synonym bland allmänheten med den galna regenten.   År 621 skedde första attacken på ett par handelsskepp vid kustområdet av varelsen, och efter åtskildriga attacker på öppna havet gjordes det flertalet försök att dräpa Strömtzaren. Många var positiva att det skulle vara enkelt att dräpa Strömtzaren tack vore den avancerade teknologi och magiska kunskaper, de hade trots allt dödat drakar. Men detta var svårt, då bara försöka finna Strömtzaren visade sig vara en utmaning och monstrets attacker kom alltid plötsligt när man minst anade detta.  

  Tidslinje

  • År 573 - Första dokumenterade fallet att man sett Strömtzaren.
  • År 621 - Strömtzarens första attack på ett par Thaeranska handelsskepp.
  • År 659 - Kriz-Thark skickade ut tolv stridsskepp och inget skepp kom tillbaka.
  • År 712 - Elenaithol med Drottning Aïnthrins tillstånd skickar ett forskningsskepp för undersöka Strömtzaren. Spårlöst försvunnen.
  • År 750 - Uevos lyckas driva första lyckade forskningsexpeditionen mot Strömstzaren. De upptäcker dess absorberade krafter, och förmågor att hålla folk vid liv. Strömtzaren verkar ha en betydligt högre intelligens än vad man tidigare trott.
  • År 757 - På rådan av Uevos skapas en flotta att försöka dräpa Strömtzaren. Första attacken lyckas de skada Strömstzaren så den retirerar och försvinner ett antal år.
  • År 763 - Strömtzaren dyker upp och attackerar aggressivt kustområdet. Flottan mobiliseras igen men denna gång försvinner de plötsligt när Strömtzaren kontrollerar strömmen och orsakar tjock dimma.
  • År 791 - Strömtzaren rapporteras att ha sett med två ungar, men detta är inte bekräftat.
  • År 855 - Triangelkriget, Baspia tar en flotta längsmed kusten för att attackera Västrikes huvudstad. Efter lättsam drabbning dyker Strömtzaren upp och tvingar båda sidor att retirera.
  • År 876 - Strömtzarens attackerar Kapten Danyel Prysms piratflotta och drar ner Kaptenens skepp under ytan. Detta avslutar Vredens Blockad
  Species
  Age
  326
  Children
  Gender
  Hon
  Eyes
  Reptilgula
  Skin Tone/Pigmentation
  Isblå
  Height
  68 meter
  Weight
  1260 kg

  Comments

  Please Login in order to comment!