Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Alakváltó

Az alakváltó, má néven changeling egy titokzatos faj, melynek tagjai képesek úgy cserélni megjelenésüket, mint mások a ruhájukat.  

Tulajdonságok

  Az alaváltók olyan személyek, akik úgy tudják cserélni megjelenésüket, mint mások a ruháikat szokták. Ez nem tanult mágia, sokkal inkább veleszületett jellemző. A nemüket, hangjukat, bőrszínüket és mindenüket tudják változtatni - viszont alapvetően egy fajt képviselnek.   A Perenclassi Rendházban talált feljegyzések szerint színes a vérük.(2)  

Társadalom

  Az alakváltók a többi fajhoz fűződő viszonyuk, hozzállásuk alapján három nagy kategóriába sorolhatók. A három csoport nem különül el határozottan, de fő jellemzőik alapján javarészt megkülönböztethetők.   Az Eltűnők szeretnének beilleszkedni a társadalomba, a többi faj közé, mindenféle feltűnés nélkül.(2)   A Beolvadók kifejezetten élvezik a kettős vagy többes életet és kihasználják ennek előnyeit. Mások alakjának felvétele szinte a hivatásuk, persze sokan közülök törvénytelen vagy morálisan megkérdőjelezhető munkákra is használják tehetségüket.(2)   A Fürkészők meg vannak győződve arról, hogy létezik egyfajta hatalmas igazság, amelyet csak az alakváltók képesek felfedezni, éppen ezért ők általában a többi changeling társaságát keresik.   Az alakváltóknak nincs kifejezetten "élőhelye", ahol más fajok társadalmai élnek, ott ők előfordulhatnak. Ismerettség és bizalom nélkül szinte lehetetlen kideríteni valakiről, hogy alakváltó-e.  

Történetük

  Az alakváltók története ismeretlen. Az egyetlen jeleneg ismert alakváltó, Tiggy Mlok földjén született.(1)  

Híres alakváltók

  A jelenleg ismert egyetlen alakváltó Tiggy, a Rend egykori, most szökésben lévő tagja.(1)  

Források


Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Megjegyzések

Please Login in order to comment!